Հասարակություն

Զատկի չամիչով փլավ լավաշով, չրերով․ Համով-հոտով

Առաջարկվում է պատրաստել չրերով, չամիչով հետաքրքիր ու համեղ փլավ, որը նախատեսված է հիմնականում Զատկի խորհրդանշական սեղանի համար:

Նախ և առաջ հարկ է չրերը նախօրոք մի քիչ խոնավացնել, հետո շերտերով կտրատել: Չրերի ընտրությունը թողնվում է ըստ ձեր նախընտրության և նախասիրության, սակայն հարկ է կարևորել չրերի բազմատեսակությունը. որքան տեսականին շատ լինի, այնքան ավելի հետաքրքիր համ կունենա փլավը:

Չրեղենն ու չամիչը մեկտեղ հատուկ տարրայի մեջ կարագով տապակել: Մինչ այդ նախապատրաստել բրինձը: Խորհուրդ է տրվում բրնձի ընտրության հարցում նախապատվությունը տալ երկար բրնձին: Այն ևս քիչ խոնավացնել, հետո խաշել հատուկ տարրայի մեջ, որից հետո նոր միայն կարելի է ավելացնել կարագով տապակված չրեղենի վրա:

Առաջարկվում է փլավը մատուցել յուրօրինակ ձևով: Կավե համապատասխան տարրայի հատակին լավաշ փռել, վրան լցնել մեր ստացած փլավը:

Փլավի պատրաստման տեխնոլոգիայի առավել մանրամասն կարող եք ծանոթանալ կցված տեսանյութում:

Կարդացեք նաեվ

Հայաստանում կորոնավիրուսով վարակման 485 նոր դեպք է արձանագրվել

Irina Abovyan

Ձեր անվան գաղտնիքը

Irina Abovyan

«Հայկական կարմիր խաչը» սննդի և հիգիենիկ պարագաների փաթեթներ կտրամադրի 1400 քաղաքացիների

Irina Abovyan

Պարետի սահմանած կանոնները խախտելու համար կասեցվել է շուրջ 580 տնտեսվարողի գործունեությունը․ ԱԱՏՄ

Irina Abovyan

Կինն ամուսնուն խնդրեց հանդիպման գնա ուրիշ կնոջ հետ. Պատմություն, որը հուզել է հազարավոր մարդկանց

Irina Abovyan

Թոքաբորբով հիվանդին տարել են «Ս. Գրիգոր Լուսավորիչ» ԲԿ՝ չեն ընդունել, մինչ տեղափոխել են «Էրեբունի»՝ մահացել է. Factor.am

Irina Abovyan