Հասարակություն

Տատիկս բոլորին հյուրասիրում էր ջեռոցում եփված սոխ, երբ իմացա թե ինչու, ինքս էլ եմ նույն կերպ վարվում

Մենք գիտենք, որ  առողջության համար օգտակար են  թարմ բանջարեղենները և ջերմային մշակման ենթարկվելիս դրանք կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները:  Սակայն կա մի մթերք, որը եփված վիճակում ավելի օգտակար է:  Խոսքը սոխի մասին է:

Սոխի օգտակարության մասին գիտեն բոլորը:  Բայց ոչ բոլորը գիտեն, որ ջեռոցում եփված սոխը շատ ավելի օգտակար է: Ջեռոցում եփվելու ընթացքում նրա բուժիչ հատկությունները կրկնապատկվում են: Բացի այն, որ  շատ օգտակար է, նաև շատ համեղ է:

Սոխը ջեռոցում պետք է եփել  կեղևով, 100-150 աստիճանի տակ 15-30  րոպե:

Ջեռոցում եփված սոխը  կանոնավորում է  արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
Լավացնում է արյան մակարդելիությունը:

Հատկապես ինֆարկտից և ինուլտից հետո բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուտել ջեռոցում եփված սոխ:

Կանոնավորում է արյան ճնշումը,  ինչպես նաև   օգտակար է միգրենի դեպքում: Ջեռոցում եփված սոխը բուժում է նաև  վերքերը և խոցերը, արագացնում է հյուսվածքների ապաքինման գործընթացը:  Ջեռոցում եփված սոխը  ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն:

Կարդացեք նաեվ

Օդի ջերմաստիճանի անկումը կշարունակվի նաև առաջիկա գիշերը. Գագիկ Սուրենյան

Irina Abovyan

Աստծո պատիժը հայության ձեռքով չի ուշանալու. Շարմազանովը՝ Սբ. Ղազանչեցոցի հրետակոծման մասին

Irina Abovyan

Երեխաների համար պատրաստեք բանանով օգտակար պաղպաղակ

Irina Abovyan

«Իմ կուկլեն»․ ԱԺ պատգամավոր Գևորգ Պետրոսյանը նոր տեսանյութ է հրապարակել հիվանդանոցից

Irina Abovyan

Նիկոլ Փաշինյանը «հարամ է արել» Սեյրան Սարոյանի ծնունդը

Irina Abovyan

Այս տունը ժառանգություն էր թողել պապը իր թոռանը, իսկ ինչ կար այնտեղ թաքցրած ձեզ պարզապես կապշեցնի

Irina Abovyan