Հասարակություն

Տատիկս բոլորին հյուրասիրում էր ջեռոցում եփված սոխ, երբ իմացա թե ինչու, ինքս էլ եմ նույն կերպ վարվում

Մենք գիտենք, որ  առողջության համար օգտակար են  թարմ բանջարեղենները և ջերմային մշակման ենթարկվելիս դրանք կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները:  Սակայն կա մի մթերք, որը եփված վիճակում ավելի օգտակար է:  Խոսքը սոխի մասին է:

Սոխի օգտակարության մասին գիտեն բոլորը:  Բայց ոչ բոլորը գիտեն, որ ջեռոցում եփված սոխը շատ ավելի օգտակար է: Ջեռոցում եփվելու ընթացքում նրա բուժիչ հատկությունները կրկնապատկվում են: Բացի այն, որ  շատ օգտակար է, նաև շատ համեղ է:

Սոխը ջեռոցում պետք է եփել  կեղևով, 100-150 աստիճանի տակ 15-30  րոպե:

Ջեռոցում եփված սոխը  կանոնավորում է  արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
Լավացնում է արյան մակարդելիությունը:

Հատկապես ինֆարկտից և ինուլտից հետո բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուտել ջեռոցում եփված սոխ:

Կանոնավորում է արյան ճնշումը,  ինչպես նաև   օգտակար է միգրենի դեպքում: Ջեռոցում եփված սոխը բուժում է նաև  վերքերը և խոցերը, արագացնում է հյուսվածքների ապաքինման գործընթացը:  Ջեռոցում եփված սոխը  ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն:

Կարդացեք նաեվ

Գնացել էինք կարտոֆիլ քանդելու, ընկավ, տրաքեց. եթե չհասցնեինք փախնել, սաղ չէինք մնա

Irina Abovyan

ՀՀ-ում գրանցվել է կորոնավիրուսի 571 նոր դեպք․ 5 մահացածներից ամենաերիտասարդը 45 տարեկան է, որը չի ունեցել ուղեկցող քրոնիկական հիվանդություն

Irina Abovyan

Իմացեք թոքաբորբի առաջին նշանը և զգույշ եղեք, այս մասին տեղեկացրեք նաև ձեր մտերիմներին և դեմն առեք մինչ թոքաբորբի ի հայտ գալը

Irina Abovyan

Ադրբեջանական անօդաչու թռչող սարքի մնացորդների լուսանկարները․ ԱՀ ՊԲ

Irina Abovyan

Ադրբեջանում գերի ընկած Սպայի Բալիկի խոսքերը կտոր կտոր են արել Հայ ազգի սիրտը. Հուզիչ Է Շատ

Irina Abovyan

Մանկապարտեզները վերաբացվում են․ քաղաքապետարանը մանրամասնում է

Irina Abovyan