Հասարակություն

Տատիկս բոլորին հյուրասիրում էր ջեռոցում եփված սոխ, երբ իմացա թե ինչու, ինքս էլ եմ նույն կերպ վարվում

Մենք գիտենք, որ  առողջության համար օգտակար են  թարմ բանջարեղենները և ջերմային մշակման ենթարկվելիս դրանք կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները:  Սակայն կա մի մթերք, որը եփված վիճակում ավելի օգտակար է:  Խոսքը սոխի մասին է:

Սոխի օգտակարության մասին գիտեն բոլորը:  Բայց ոչ բոլորը գիտեն, որ ջեռոցում եփված սոխը շատ ավելի օգտակար է: Ջեռոցում եփվելու ընթացքում նրա բուժիչ հատկությունները կրկնապատկվում են: Բացի այն, որ  շատ օգտակար է, նաև շատ համեղ է:

Սոխը ջեռոցում պետք է եփել  կեղևով, 100-150 աստիճանի տակ 15-30  րոպե:

Ջեռոցում եփված սոխը  կանոնավորում է  արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
Լավացնում է արյան մակարդելիությունը:

Հատկապես ինֆարկտից և ինուլտից հետո բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուտել ջեռոցում եփված սոխ:

Կանոնավորում է արյան ճնշումը,  ինչպես նաև   օգտակար է միգրենի դեպքում: Ջեռոցում եփված սոխը բուժում է նաև  վերքերը և խոցերը, արագացնում է հյուսվածքների ապաքինման գործընթացը:  Ջեռոցում եփված սոխը  ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն:

Կարդացեք նաեվ

Այսօրվա աստղագուշակ

Irina Abovyan

Ահա թե ինչու չի կարելի ձվերը սառնարանի դռան վրա դնել

Irina Abovyan

Շուռնուխցիները վերջնաժամկետից շուտ քանդեցին տները

Irina Abovyan

Ինչ անել որ օծանելիքի բույրը պահպանվի ողջ օրվա ընթացքում

Irina Abovyan

Արտառոց դեպք Արարատի մարզում․ ամուսնու եղբայրը, դեմքը պաշտանիչ դիմակով փակած, կասկածվում է եղբոր կնոջը բռնաբարելու մեջ

Irina Abovyan

Եվրոպացիները Փաշինյանին աջակցում են զուսպ եւ զգուշորեն

Irina Abovyan