Հասարակություն

Փաստորեն, ահա, թե երբ չի կարելի դարչին օգտագործել. պետք է զգուշանալ, իսկ ես չգիտեի

Դարչինը  բավականին լայնորեն  տարածված համեմունք է  և  շատերի համար այն անփոխարինելի է:

Ոմանք առանց դարչինի չեն պատկերացնում  թխվածքները, թեյը, աղանդերները: Սակայն դարչինի մշտապես օգտագործումը կարող է լուրջ վնաս հասցնել օրգանիզմին:

Չնայած իր օգտակար հատկություններին, դարչինը կարող է չափազանց  վատ ազդեցություն գործել օրգանիզմի վրա: Հատկապես, ապագա մայրիկները հղիության ընացքում պետք է սահմանափակեն դարչինի օգտագործումը:

Դարչինը կարող է խնդիրներ առաջացնել  արյան մեջ շաքարի մակարդակի հետ, ինչպես նաև  արագացնել արյան հոսքը:  Բանն այն է, որ դարչինը ջրիկացնում է արյունը և եթե հղիության ընթացքում  չափից շատ դարչին է օգտագործվում, ապա դա կարող է արյունահոսություն առաջացնել:

Միայն հղիները չեն, որ պետք է զգուշանան դարչինի չափից շատ օգատգործումից:   Դարչինը պարունակում է մեծ քանակությամբ  կումարին,  և այդ նյութի մեծ կոնցենտրացիան  կարող է   հանգեցնել  լյարդի  աշխատանքի  խանգարմանը, կարող է առաջացնել լյարդի  ինֆեկցիա:

Դարչինը կարող է նաև քաղցկեղային գոյացությունների առաջացման պատճառ դառնալ:  Կումարինի մեծ քանակությունը կարող է  թոքերում  ուռոցքների առաջացման պատճառ դառնալ:

Այնուամենայնիվ, որքան էլ  հաճելի լինի այդ համեմունքի համը, այնուամենայնիվ առողջությունը  չարժի  վտանգել:

Կարդացեք նաեվ

Անչափ համեղ բաղադրատոմսով պատրաստում ենք գավառի գաթա..Փորձեք և վայելեք

Irina Abovyan

«Կառավարությունը չպետք է վստահեր բանկերին․ դրանք գյուղացու հիմնական թալանչին ու սնանկացման աղբյուրն են». Հրաչ Բերբերյան

Irina Abovyan

Առանց ծնողական խնամքի մնացած 1-ամյա փոքրիկը տեղափոխվեց Հայաստան

Irina Abovyan

Խնկի բուժական հատկությունները, որոնց մասին քչերը գիտեն: Վերջին հետազոտությունը, որը արեցին բժիշկներին

Irina Abovyan

Ինչպիսի ջերմաչափով է ավելի լավ չափել ջերմությունը COVID-19 համավարակի պայմաններում

Irina Abovyan

Նշված 12 ոլորտների աշխատողները ևս կկարողանան աջակցություն ստանալ․ որոշումը մայիսի 6-ին ուժի մեջ է մտնում

Irina Abovyan