Հասարակություն

Փաստորեն, ահա, թե երբ չի կարելի դարչին օգտագործել. պետք է զգուշանալ, իսկ ես չգիտեի

Դարչինը  բավականին լայնորեն  տարածված համեմունք է  և  շատերի համար այն անփոխարինելի է:

Ոմանք առանց դարչինի չեն պատկերացնում  թխվածքները, թեյը, աղանդերները: Սակայն դարչինի մշտապես օգտագործումը կարող է լուրջ վնաս հասցնել օրգանիզմին:

Չնայած իր օգտակար հատկություններին, դարչինը կարող է չափազանց  վատ ազդեցություն գործել օրգանիզմի վրա: Հատկապես, ապագա մայրիկները հղիության ընացքում պետք է սահմանափակեն դարչինի օգտագործումը:

Դարչինը կարող է խնդիրներ առաջացնել  արյան մեջ շաքարի մակարդակի հետ, ինչպես նաև  արագացնել արյան հոսքը:  Բանն այն է, որ դարչինը ջրիկացնում է արյունը և եթե հղիության ընթացքում  չափից շատ դարչին է օգտագործվում, ապա դա կարող է արյունահոսություն առաջացնել:

Միայն հղիները չեն, որ պետք է զգուշանան դարչինի չափից շատ օգատգործումից:   Դարչինը պարունակում է մեծ քանակությամբ  կումարին,  և այդ նյութի մեծ կոնցենտրացիան  կարող է   հանգեցնել  լյարդի  աշխատանքի  խանգարմանը, կարող է առաջացնել լյարդի  ինֆեկցիա:

Դարչինը կարող է նաև քաղցկեղային գոյացությունների առաջացման պատճառ դառնալ:  Կումարինի մեծ քանակությունը կարող է  թոքերում  ուռոցքների առաջացման պատճառ դառնալ:

Այնուամենայնիվ, որքան էլ  հաճելի լինի այդ համեմունքի համը, այնուամենայնիվ առողջությունը  չարժի  վտանգել:

Կարդացեք նաեվ

Հեշտ և համեղ լավաշով պիցցա, ընդամենը 10 րոպեում

Irina Abovyan

Անոթային ցանց և երակների վարիկոզ լայնացում. առողջական ինչ խնդիրների մասին են դրանք խոսում

Irina Abovyan

Խոշոր ու շղթայական ավտովթար Արմավիրի մարզում. բախվել են Nissan Teana-ն, 2 Mercedes-ները, Toyota Camry-ն և Nissan Tiida-ն. կան վիրավորներ. ՖՈՏՈՌԵՊՈՐՏԱԺ

Irina Abovyan

Ինչ եղանակ է սպասվում առաջիկա օրերին

Irina Abovyan

Ինչո՞ւ են մարդկանցից շատերը տառապում գոտկատեղի ցավերից եւ այս հարցում ի՞նչ դերակատարում է ունեցել էվոլյուցիան

Irina Abovyan

Հայաստանում կորոնավիրուսով վարակվածների թիվը հասավ 194-ի

Irina Abovyan