Առողջություն

Որոնք են կրծքի քաղցկեղին նպաստող գործոնները

Էսթեր Քրեյնի Ուսումնասիրությունը պարզաբանում է, թե ինչպես են սնունդը կամ ըմպելիքը նպաստում հիվանդության զարգացմանը:

Քաշի ավելացումը` 18 տարեկանից հետո 10 կգ-ից ավելի գիրանալը հետագայում կարող է 40%-ով մեծացնել կրծքի քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը: Պատճառը հետևյալն է` ճարպային հյուսվածքներն արտադրում են էստրոգեն, ինչը կարող է նպաստել ուռուցքի առաջացմանը:

Դիտեք նաև՝

Ալկոհոլի չարաշահումը (օրական 1 բաժակից ավելի):

Պարզ չէ, թե ինչու է ալկոհոլը կրծքի քաղցկեղին նպաստող գործոն համարվում, սակայն օրական երկուսից հինգ բաժակ գինին (լինի կարմիր, թե սպիտակ), գարեջուրը կամ կոկտեյլները մեծ ազդեցություն ունեն այս հիվանդության զարգացման վրա: Փորձիր չափավոր օգտագործել ալկոհոլը` օրական մեկ բաժակ կամ ավելի քիչ:

Մրգերի ու բանջարեղենի պակասը:

Սննդամթերքի մեջ առկա վիտամինները, հանքային աղերն ու հակաօքսիդանտները համարվում են քաղցկեղի բջիջների առաջացումը կանխող բնական միջոցներ: Բացի դրանից, կանաչեղենով սնվող կանայք ավելի քիչ կենդանական ճարպ են կուտակում, ինչը կրծքի քաղցկեղի առաջացման գլխավոր աղբյուրն է: Աշխատիր բուսական սնունդ ավելի շատ օգտագործել (հատկապես` մրգային ու բանջարեղենային աղցաններ):

Ըստ կրծքի վիրաբույժ Մարիսա Ուեյսի` «Կրծքագեղձի քաղցկեղ» կազմակերպության հիմնադիր 

Կարդացեք նաեվ

Այս ժողովրդական միջոցի շնորհիվ ընդմիշտ կմոռանաք հոդացավերի և ոտքերի ցավերի մասին․․․

Irina Abovyan

Թելուկ բանջարը ինչպիսի՞ հիվանդություններ է բուժում,նրա տեսակների օգտակարությունը🍃🍃

Irina Abovyan

Բնական միջոց, որի շնորհիվ մրսածությունն ու հարբուխը Ձեր կողքով կանցնեն

Irina Abovyan

Նա 45 տարեկանում ազատվեց հոդացավերից այս խառնուրդի շնորհիվ

Irina Abovyan

Օգտագործեք կարտոֆիլ օստեոխոնդրոզի, ռադիկուլիտի և հոդերի հիվանդությունների հաղթահարման համար

Irina Abovyan

Մանանեխի բուժիչ հատկությունները

Irina Abovyan