Առողջություն

Զգուշացում նրանց համար ովքեր սիրում են խտացրած կաթ

Ներկայացնում ենք հատված հոդվածից, թե ինչպես է նվազում խտացրած կաթի որակը: Մինչև 2002 թվականը խտացրած կաթ արտադրողներն ազնիվ էին աշխատում:

Դիտեք նաև՝

Սակայն ապրանքի ինքնարժեքը նվազեցնելու ձգտումը հանգեցրեց հիմնական բաղադրիչ կաթի փոխարինմանը նյութերի, որոնք կարող են որոշակի պայմաններում ձևական պարամետրեր ստանալ յուղայնության, թթվայնության և այլնի տեսքով: Սկսեցին բուսական ճարպեր օգտագործել, հետո պալմայի յուղ, հետո ոչ կոնդիցիոնային ճարպեր… Կաթի փոխարեն չոր կաթ օգտագործվեց, հետո շիճուկ՝ հումքի արտադրության մնացորդներ:

Այդ ամենը ոչ միայն վատացրեց համը, այլև օգտակարությունը վերացրեց: Հետո ամանների մեջ սկսեցին ճարպի կտորներ լողալ, որոնք ֆիզիկայի օրենքներով վերածվում էին օտար մարմնի: Ավելի հաճախ սկսեցին ամանի պատերին մնացորդներ մնալ: Ավելի ուշ ընկերոթյունները սկսեցին մթերքը լցնել ժանգոտող թիթեղյա ամանների մեջ:

Առկա նորմատիվներից խուսափողների համար մեկ սողանցք էլ կա՝ դիմացի պիտակի մասում գրում են մեծ ԳՕՍՏ ԻՍՕ 9001-2001: Եվ ահա, խանութներ հասնում է խտացրած կաթ, որը ոչ միայն չի համապատասխանում խտացրած կաթի տարրական կանոններին, այլև վնասակար է օգտագործման համար: Երեխաների մասին էլ չասած…

Կարդացեք նաեվ

Դադարեք դեն նետել բանանի կեղևները, այն կազատի ձեզ գլխացավից, գորտնուկներից, պսորիազից և այլն

Irina Abovyan

Եզան լեզու «ճանապարհային ոսկի»: Այն բուժում է ոչ միայն վերքերը, այլ նաև մի շարք հիվանդություններ

Irina Abovyan

Ինչու է անհրաժեշտ դեղձ օգտագործել

Irina Abovyan

Ահա այն սպիտակ թույնը, որը մենք ուտում ենք գրեթե ամեն օր. Դա ոչ աղն է, ոչ շաքարավազը…

Irina Abovyan

Օստեպորոզը հնարավոր է և պետք է ԿԱՆԽԱՐԳԵԼԵԼ #

Irina Abovyan

Ուղղակի կեր մի կտոր խուրմա և տես, թե ինչ կկատարվի օրգանիզմիդ հետ

Irina Abovyan