Առողջություն

Սուրճ խմող յուրաքանչյուր մարդ Սա պարտադիր պետք է իմանա

Սուրճի հատիկը բաղկացած է 2 թաղանթից`ներքին և արտաքին։ Այն աճելով իր մեջ կուտակում է 2 տիպի ալկալոիդ (բուսական մնացորդներ արտաքինում կոֆեին,ներքինում`տեոբրոմին։Երբ մենք աղացած սուրճ ենք պատրաստում,ապա դրա մեջ միաժամանակ գտնվում են և՛կոֆեինը և՛տեոբրոմինը։ Կոֆեինն ազդում է միանգամից և տևում 20-25 րոպե:

Դիտեք նաև՝

Դրա ազդեցութունն օրգանիզմի վրա պարզ է.այն նեղացնում է բոլոր օրգանների անոթները,բացի երիկամներից։ Երիկամներինը, ակառակը,լայնացնում է։ Բոլոր օրգաններում բարձրանում է արյան ճնշումը,լավանում է արյունաշրջանառությունը,և կրկին,բացի երիկամից։25 րոպե հետո կոֆեինի ազդեցությունն անցնում է,իսկ տեոբրոմինի էֆեկտը` սկսվում։ Տեոբրոմինը ի տարբերություն կոֆեինի լայնացնում է բոլոր անոթները բացառությամբ երիկամի անոթների.դրանք նեղանում են։

Ստացվում է,որ կոֆեինի ժամանակ արյան ճնշումը բարձրանում է, իսկ դրա ազդեցության դադարից հետո, տեոբրոմինի ազդեցության տակ,արյան ճնշումն ընկնում է,իսկ երիկամների հատվածում թեթև ցավ ենք զգում։Այդ իսկ պատճառով,իրեն հարգող յուրաքանչյուր սրճարան,սուրճի հետ պետք է մեկ բաժակ ջուր բերի, որը պետք է խմել սուրճից 25-30 րոպե հետո` կանխելու համար տեոբրոմինային էֆեկտը։

Կարդացեք նաեվ

Խաղողի սերմերը վերացնում են նույնիսկ մահացու հիվանդությունները

Irina Abovyan

Վքնածության դեմ լավագույն միջոցը

Irina Abovyan

Մաքրեք մարմինը և ազատվեք փորկապությունից այս հրաշք միջոցի օգնությամբ

Irina Abovyan

Եթե ​​տառապում եք ոտքերի, հոդերի, մեջքի և պարանոցի ցավերից, ապա այս բաղադրատոմսը ձեզ համար է

Irina Abovyan

Օրական 50 մլ այս հզոր ըմպելիքի չափաբաժինը մաքրում է զարկերակներն ու կանխում սրտի կաթվածը

Irina Abovyan

Ձուկ հաճախ օգտագործելու առողջական օգուտի մասին

Irina Abovyan