Հասարակություն

Ինչպես օգտագործել դդմի սերմերը, որպեսզի ազատվեք ճիճուներից, բարձր խոլեստերինից, շաքարային դիաբետից և մի շարք այլ հիվանդություններից

Դդմի կորիզների բուժական նպատակներով կիրառությունը տարածված է շատ ազգերի մոտ՝ ինչպես, օրինակ, Չինաստանում, որոնց հնագույն բժշկությունը համարվում է ամենաիմաստունն ու արդյունավետը:

Դդմի կորիզներն օժտված են հակաբորբոքային հատկություններով՝ հատկապես պրոստատի և միզուղիների բուժման դեպքում:

Դդմի աղի և բոված սերմերը բուժական և սննդարար հատկություններ չունեն:

Դդմի կորիզի այլ առանձնահատկությունները

Օգտակար են սրտի համար.  Դդմի կորիզի յուղը իր բաղադրությամբ համեմատվում է ձիթապպտղի յուղի հետ

Բարձր ճնշում. Կորիզները հարուստ են կալիումով, որը մեծ դեր է խաղում զարկերակային ճնշումը վերահսկելու մեջ:

Մաշկ, մազեր, տեսողություն. Դդմի կորիզների սերմերը շատ հարուստ են Е վիտամինով, որը հիանալի կերպով պայքարում է մաշկի ծերացման դեմ, վերականգնում բջիջները: Այս սերմերը հարուստ են նաև վիտամին А-ով, որի շնորհիվ կանխում է աչքի հիվանդությունները՝ ինչպիսիք են կատարակտը և դեղին բծերի դեգեներացիան:

Պրոստատ. Համարվում է բուժման բնական մեթոդներից մեկը, որը կանխարգելում է պրոստատի և միզուղիների խնդիրը:

Բաղադրատոմս՝ պրոստատի բուժաման համար. 150 գր. Դդմի սերմերը (թարմ, հում վիճակում) ավելացնել  1 լիտր ֆիլտրված ջրի մեջ և 20 րոպե եռացնել: Թողեք զովանա և ընդունեք: Խմեք 1 բաժակից օրական երեք անգամ:

Վերացնում է ճիճուներին.  Բուժման մեկ չափաբաժնի համար պահանջվում է  100-ից 150 գր. (երեխաներ) և  200-ից  250գր.  (մեծահասակներ) սոված փորին:

Դդմի օշարակ՝ ասթմայի,հազի և բրոնխիտի բուժման համար

Բաղադրիչներ

60 գր. Դդմի կորիզ

2 ճ/գ բնական մեղր

200 մ/լ մաքուր ջուր

20 կաթիլ պրոպոլիսի սպիրտային լուծույթ

Բլենդերով խառնեք այս բոլոր բաղադրիչները, մինչև կստանաք միաձույլ զանգված:

Ընդունեք օրական մեկակական թ/գ՝ 5 անգամից: Այն թույլ է տրվում օգտագործել 2 տարեկանից բարձր երեխաներին, սակայն չափաբաժինը պետք է քչացվի կիսով չափ՝ 2-7 տարեկանների համար:

Դդմի կորիզի ալյուրը՝ խոլեստերինի, տրիգլիցերիդի, շաքարային դիաբետի և փորկապության դեմ

Բաղադրությունը

Դդդմի սերմեր

Թող սերմերը մի քանի ժամով մնան ջրում և  լվացեք: Ապա չորացնել սենյակային ջերմաստիճանում: Չորացած սերմերը լցնել բլենդերի մեջ և մանրացնել, մինչև կստանաք մանրատված փոշի:

Պահպանեք փոշին կափարիչով բանկայի մեջ: Առաջարկվող չափաբաժինը կազմում է ոչ շատ, քան օրական 3 ճ/գ:

Այս ալյուրը կարող եք ավելացնել ապուրների, աղցանների և դեսերտի մեջ:

Կարդացեք նաեվ

Եղանակային անբարենպաստ պայմանների և կորոնավիրուսի տարածման վտանգով պայմանավորված՝ կուտակումներ կան հայ-վրացական սահմանին

Gevorg Kazaryan

Ինչ եղանակ է սպասվում առաջիկա օրերին

Irina Abovyan

Թող Ադրբեջանում մտածեն՝ պապիկին գնդակահարելուց հետո կարող՞ են թոռների հետ խաղաղ ապրել

Irina Abovyan

«Յուքոմ»-ը հայտարարություն է տարածել

Irina Abovyan

Վթարի պատճառով 11 ժամ ջուր չի լինելու Երևանում

Irina Abovyan

Արդեն երրորդ օրը ծանր մարտեր են ընթանում, որպեսզի Շուշին դիմակայի, որպեսզի Շուշին մնա կանգուն․ Արծրուն Հովհաննիսյան

Irina Abovyan