Խոհանոց

Ազգային խոհանոց. սուրճով և ընկույզով հրեական թխվածք

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 2.5 բաժակ
2. Մեղր – 160 գ
3. Պնդուկ – 1/2 բաժակ
4. Ձու – 2 հատ
5. Սուրճ . 2 բաժակ
6. Սոդա – 1/2 թ/գ
7. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
8. Ջուր – 3/4 բաժակ
9. Բուսայուղ – 4 ճ/գ
10. Դարչին, մեխակ՝ ըստ ճաշակի

Դիտեք նաև՝

Պատրաստման եղանակը

1. Խառնել ձուն շաքարավազի հետ, հետո ավելացնել սոդան, բուսայուղը, համեմունքները, աղացած պնդուկը և սուրճի մեջ խառնած մեղրը:

2. Լցնել ալյուրը և խմոր հունցել, որը նման կլինի պինդ թթվասերի:

3. Ստացված խմորը լավ խառնել և լցնել կաղապարի մեջ:

4. Թխել ջեռոցում մոտ 45 րոպե, միջին ջերմաստիճանում:

Կարդացեք նաեվ

Աջափսանդալ

Irina Abovyan

Շատ համեղ և արագ թխվածքաբլիթների բաղադրատոմս | #բաղադրատոմս

Irina Abovyan

Տաք աղցան ճակնդեղով և հավի մսով: Ստացվում է շատ համեղ և ախորժելի

Irina Abovyan

Ինչպես եմ ջեռոցում պատրաստում դդմիկից խավիար… անչափ համեղ ու ախորժելի է ստացվում

Irina Abovyan

Նախաճաշի յուրօրինակ տարբերակ. կարտոֆիլով և ձվով ուտեստ

Irina Abovyan

ԼՑՈՆԱԾ ՍՄԲՈՒԿ

Irina Abovyan