Հասարակություն

Ո՞ր ուտեստներն է ճիշտ սառցարանում պահել

Insider- ի լրագրողները զրուցել են տարբեր ռեստորանների խոհարարների հետ և պարզել, թե որ ճաշատեսակներն է ճիշտ պահել սառցարանում:Հրուշակագործ և բաղադրատոմսերի մշակող Ջեսսի Շիհանը խորհուրդ է տալիս սառցարանում պահել շերտավոր խմորով ուտեստները:

«Տորթին ավելացրեք շոկոլադ, վանիլային կրեմ, սերուցքային պանիր, դարչին և պահեք այն սառցարանում մինչև մեկ ամիս», – խորհուրդ է տալիս Շիհանը:Շեֆ-խոհարար Քրիս Մարտինը կարծում է, որ սառեցման և հալեցման համար իդեալական ուտեստ է քարրին, քանի որ այն ունի այնպիսի համ, որը ոչինչ չի կարող փչացնել: Այստեղ կարևոր է կոշտ տարայի փոխարեն օգտագործել հատուկ փաթեթ, որը թույլ չտա օդի մուտք:

«Ես սիրում եմ սառեցնել շոգեխաշած կերակուրները: Մենք օգտագործում ենք վակուումային փաթեթավորում», – ասում է Լոս Անջելեսից շեֆ- խոհարար Ջեթ Թիլան:Համն ու բաղադրությունը պահպանելու համար նա խորհուրդ է տալիս շոգեխաշած ուտեստներն ուտել սառցարանից հանելուց մի քանի ժամ հետո: Այդ դեպքում դրանք կհասցնեն հալչել: Բայց եթե դրա համար ժամանակ չկա, ուտելիքը կարելի է տաքացնել միկրոալիքային վառարանում:

Կարդացեք նաեվ

117 զինծառայող է կալանավորվել

Irina Abovyan

Կարո Փայլանը կոչ է արել 15 օրով դադարեցնել դպրոցներում ու ԲՈՒՀ–երում դասերը

Gevorg Kazaryan

Ադրբեջանից Հայաստան են տեղափոխվել պաշտոնապես հաստատված 44 մեր հայրենակիցներ. Տիգրան Ավինյան

Irina Abovyan

Տրակտորը կողաշրջվել է․ կա զոհ

Irina Abovyan

«Գիտես սաղ կյանքս վարչապետ եմ եղել, գիտես ինչ գործերի եմ եղել».Ինչպես է Նիկոլ Փաշինյանը խորոված անում Սահմաներձ երեխաների համար

Irina Abovyan

Թբիլիսիի հեռուստաաշտարակը կրկին եռագույնով է ներկվել՝ ի նշան աջակցության

Irina Abovyan