Հասարակություն

Խաչապուրիի հազվագյուտ բաղադրատոմս, որին միանգամից սիրահարվում ես

Պատրաստելով այս բաղադրատոմսով խաչապուրին կհամոզվեք, որ այն կատարյալ է։ Ամեն ինչ ստացվում է այնպես, ինչպես նկարում է։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են.

  • Ալյուր – 3 բաժակ
  • Կեֆիր – 1 բաժակ
  • Ձու – 2 հատ
  • Աղ – 1 թ.գ.
  • Շաքարավազ – 1 թ.գ.
  • Սոդա – 0,5 թ.գ.
  • Բուսայուղ 1 ճ.գ.
  • Պինդ տեսակի պանիր – 400 գր.
  • Կարագ – 50 գր.

Պատրաստման եղանակը

1. Կեֆիրի մեջ մեկ ձու, շաքարավազ, աղ և բուսայուղ ենք ավելացնում, լավ խառնում ենք։

2. 2 բաժակ ալյուրը մաղում ենք, ավելացնում ենք սոդան, խառնում ենք և միացնում ենք կեֆիրով զանգվածին։

3. Փափուկ խմոր ենք հունցում, մի քիչ ալյուր ավելացնելով, մինչև որ փափուկ խմոր կստացվի, որին կարելի է ձև տալ։ Խմորը պետք է ձեռքերին մի քիչ կպչող լինի։

4. Կարևորը ալյուրը չչարաշահել, հակառակ դեպքում խաչապուրին չոր կստացվի։ Խմորը ծածկում ենք անձեռոցիկով և թողնում ենք հասունանա։

5. Պանիրը քերում ենք խոշոր քերիչով, ավելացնում ենք ձուն և խառնում։ Միջուկը պատրաստ է։

6. Խմորից երշիկ ենք ձևավորում և բաժանում ենք 9 մասի։

7. Ամեն մի հատվածից լոշիկ ենք ձևավորում։

8. Կենտրոնում դնում ենք պանրով միջուկը։

9. Լոշիկի ծայրերը դեպի մեջտեղ ենք բերում և ամրացնում։

10. Ստացված պարկը շուռ ենք տալիս և մի քիչ գրտնակում, բայց ոչ ուժեղ։

11. Խաչապուրին թխում ենք տաք թացայի մեջ երկու կողմից՝ առանց ձեթի։ Կարելի է թավան կափարիչով ծածկել։

12. Պատրաստի խաչապուրիի վրա անմիջապես կարագ ենք դնում և տարածում։

Կարդացեք նաեվ

Կկառուցվի ժամանակակից բժշկական կենտրոն սահմանամերձ Այգեձոր գյուղում. Հայկ Չոբանյան

Irina Abovyan

Ոստիկանության ծառայողները մեքենայի ստուգմամբ հրացաններ ու զինամթերք են հայտնաբերել

Irina Abovyan

ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ. Սա հրաշք է, որ պատահեց Երևանում. Ահա, թե ով է հայի իմ կերպարը. ՏԱՐԱԾԵՔ և բարություն սփռեք մարդկանց մեջ

Irina Abovyan

Առաջիկա օրերին 12-15 աստիճանով ջերմաստիճանը նվազելու է

Irina Abovyan

Ամեն ինչ լավ կլիներ այս նկարում, եթե չլինեին ողջագուրվող երկու պատանիները. Նիկոլ Փաշինյան

Irina Abovyan

Րոպեական նախաճաշ, հիանալի է ստացվում

Irina Abovyan