Հասարակություն

Խաչապուրիի հազվագյուտ բաղադրատոմս, որին միանգամից սիրահարվում ես

Պատրաստելով այս բաղադրատոմսով խաչապուրին կհամոզվեք, որ այն կատարյալ է։ Ամեն ինչ ստացվում է այնպես, ինչպես նկարում է։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են.

  • Ալյուր – 3 բաժակ
  • Կեֆիր – 1 բաժակ
  • Ձու – 2 հատ
  • Աղ – 1 թ.գ.
  • Շաքարավազ – 1 թ.գ.
  • Սոդա – 0,5 թ.գ.
  • Բուսայուղ 1 ճ.գ.
  • Պինդ տեսակի պանիր – 400 գր.
  • Կարագ – 50 գր.

Պատրաստման եղանակը

1. Կեֆիրի մեջ մեկ ձու, շաքարավազ, աղ և բուսայուղ ենք ավելացնում, լավ խառնում ենք։

2. 2 բաժակ ալյուրը մաղում ենք, ավելացնում ենք սոդան, խառնում ենք և միացնում ենք կեֆիրով զանգվածին։

3. Փափուկ խմոր ենք հունցում, մի քիչ ալյուր ավելացնելով, մինչև որ փափուկ խմոր կստացվի, որին կարելի է ձև տալ։ Խմորը պետք է ձեռքերին մի քիչ կպչող լինի։

4. Կարևորը ալյուրը չչարաշահել, հակառակ դեպքում խաչապուրին չոր կստացվի։ Խմորը ծածկում ենք անձեռոցիկով և թողնում ենք հասունանա։

5. Պանիրը քերում ենք խոշոր քերիչով, ավելացնում ենք ձուն և խառնում։ Միջուկը պատրաստ է։

6. Խմորից երշիկ ենք ձևավորում և բաժանում ենք 9 մասի։

7. Ամեն մի հատվածից լոշիկ ենք ձևավորում։

8. Կենտրոնում դնում ենք պանրով միջուկը։

9. Լոշիկի ծայրերը դեպի մեջտեղ ենք բերում և ամրացնում։

10. Ստացված պարկը շուռ ենք տալիս և մի քիչ գրտնակում, բայց ոչ ուժեղ։

11. Խաչապուրին թխում ենք տաք թացայի մեջ երկու կողմից՝ առանց ձեթի։ Կարելի է թավան կափարիչով ծածկել։

12. Պատրաստի խաչապուրիի վրա անմիջապես կարագ ենք դնում և տարածում։

Կարդացեք նաեվ

ՀՀ ՊՆ-ն հայտնել է զոհված զինծառայողի անունը

Irina Abovyan

Ունենք 24 առողջացած․ Ալինա Նիկողոսյան

Irina Abovyan

«Արայիկ, հեռացի՛ր». «Կամք» նախաձեռնության ակցիան ԿԳՄՍՆ֊ի դիմաց

Irina Abovyan

Վթարային ջրանջատում

Irina Abovyan

«Վերցրի՞ր, ախպերս… Բարով մաշես…». «Նուբարաշեն» ՔԿՀ բուժակը հիվանդ դատապարտյալից գումար է շորթել

Irina Abovyan

Ռուսաստանը փետրվարի 15-ից վերսկսում է օդային հաղորդակցությունը Հայաստանի հետ

Irina Abovyan