Հասարակություն

Ինչպե՞ս պատրաստել աբխազական աջիկա, ձեզ եմ տրամադրում մայրիկիս բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր

    1 կգ կծու կարմիր պղպեղին  ՝  1 մեծ գլուխ սխտոր, 60 գ աղացած համեմի սերմ, 50 գ աղացած չաման, 60 գ խոշոր աղ   Պատրաստման եղանակը   Կարմիր կծու պղպեղներըը մեկ շաբաթով կաղեք թելով, որպեսզի չորանան։ Բաց այն թաց չպետք է լինի, հարկավոր է չոր վիճակում կախել։  

  Մեկ շաբաթ անց հատ-հատ չոր շորով չորացրեք։ Այնուհետև մաքրեք պղպեղները։ Եթե կծվի սիրահար եք սերմերը մի հեռացրեք, իսկ եթե ոչ, հեռացրեք դրանք։   Մաքրելուց հետո տաքդեղերը և մաքրած սխտորը 2 անգամ աղալ մսաղացով, այնուհետև խփել բլենդերով։ Աղալուց հետո ավելացրեք համեմի սերմը, չամանը, աղը և լավ խառնել։ Տեղադրեք այդ ամենը ապակյա կամ էմալապատ տարրայի մեջ։ Ծածկել սրբիչով և տողնել 5-7 օր, որպեսզի տեղի ունենա խմորում – ֆերմենտացիա։ Դրանից հետո լցնել ստերիլիզացված չոր բանկանների մեջ և փակել կափարիչով և պահել սառնարանում։

    Ապահովության համար, որպեսզի լավ պահպանվի մինչև գարուն կարող եք վրան լցնել հալած յուղ։  

Կարդացեք նաեվ

5 բան, որ կարելի է հանգիստ ուտել երեկոյան, առանց մտածելու գիրանալու մասին

Irina Abovyan

Եղանակը Հայաստանում և Արցախում

Irina Abovyan

Արայիկ Հարությունյանը նոր հայտարարություն տարածեց․ «Քիչ առաջ խորհրդակցության ժամանակ կայացրել ենք մի շարք որոշումներ»

Irina Abovyan

Տա՞նն էլ են պարտադրելու դիմակ կրել. Նիկոլ Փաշինյանը զայրացավ

Irina Abovyan

Դրամը ամրապնդում է կայունությունը, ավանդներն ու վարկերն աճում են, աճում է նաեւ բանկերի լիկվիդայինությունը․ Փաշինյան

Irina Abovyan

Պաշտպանության բանակը շուտով պատասխան հարվածը կհասցնի. ներում չի լինելու․ Վահրամ Պողոսյան

Irina Abovyan