Հասարակություն

Ինչպե՞ս պատրաստել աբխազական աջիկա, ձեզ եմ տրամադրում մայրիկիս բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր

    1 կգ կծու կարմիր պղպեղին  ՝  1 մեծ գլուխ սխտոր, 60 գ աղացած համեմի սերմ, 50 գ աղացած չաման, 60 գ խոշոր աղ   Պատրաստման եղանակը   Կարմիր կծու պղպեղներըը մեկ շաբաթով կաղեք թելով, որպեսզի չորանան։ Բաց այն թաց չպետք է լինի, հարկավոր է չոր վիճակում կախել։  

  Մեկ շաբաթ անց հատ-հատ չոր շորով չորացրեք։ Այնուհետև մաքրեք պղպեղները։ Եթե կծվի սիրահար եք սերմերը մի հեռացրեք, իսկ եթե ոչ, հեռացրեք դրանք։   Մաքրելուց հետո տաքդեղերը և մաքրած սխտորը 2 անգամ աղալ մսաղացով, այնուհետև խփել բլենդերով։ Աղալուց հետո ավելացրեք համեմի սերմը, չամանը, աղը և լավ խառնել։ Տեղադրեք այդ ամենը ապակյա կամ էմալապատ տարրայի մեջ։ Ծածկել սրբիչով և տողնել 5-7 օր, որպեսզի տեղի ունենա խմորում – ֆերմենտացիա։ Դրանից հետո լցնել ստերիլիզացված չոր բանկանների մեջ և փակել կափարիչով և պահել սառնարանում։

    Ապահովության համար, որպեսզի լավ պահպանվի մինչև գարուն կարող եք վրան լցնել հալած յուղ։  

Կարդացեք նաեվ

Մոսկվայից և Նովոսիբիրսկից դեպի Երևան չարտերային չվերթների ժամանակացույցը

Irina Abovyan

Երեկ մահացած պայմանագրային զինծառայողն Արարատի մարզից էր. մարզպետ

Irina Abovyan

15 տարի կպահանջվի Լեռնային Ղարաբաղի տարածքն ամբողջությամբ ականազերծելու և պայթուցիկներից մաքրելու համար

Irina Abovyan

Այս բույսի սերմերը բարձրացնում են իմունիտետը, կօգնեն ազատվել երիկամների քարերից և կվերացնի հոդերի ցավը

Irina Abovyan

ՀՀ հարավային սահմանի ուղղությամբ հակառակորդի ձեռնարկած ոտնձգության հետևանքով զոհեր և վիրավորներ չկան․ Շուշան Ստեփանյան

Irina Abovyan

Գոհանում եմ Քեզանից ով Տեր իմ

Irina Abovyan