Խոհանոց

3 մթերքներ, որոնք արգելվում է լվանալ օգտագործումից առաջ և 3 մթերքներ, որոնք անհրաժեշտ է լվանալ

Մեզ փոքր ժամանակ սովորեցրել են, որ ուտելուց առաջ լավ լվանանք ձեռքերը և բոլոր մթերքները։ Մինչև այսօր բոլորը վստահ եմ, որ անում են ճիշտ, երբ լվանում են մթերքները սննդի մեջ օգտագործումից առաջ։ Սակայն պարզվում է, որ այդպիսով մենք կարող են վնասել մեր առողջությանը, քանի որ որոշ մթերքները լվանալը ընդհակառակը՝ խորհուրդ չեն տրվում։

Երբեք մի լվացեք

1. Հավի միսը: 2. Ձուն: 3. Ձուկը

Անպայման լվացեք: 1. Ապակե տարրաները բացելուց առաջ: 2. Մրգերը և բանջարեղենը ուտելի կեղևով: 3. Մրգերը և բանջարեղենները որ ուտելի կեղևով

Երբեք մի լվացեք

1. Հավի միսը: Շատերը համարում են, որ մսի պատրաստումից առաջ պետք է այն լվանան, որպեսզի վնասազերծեն բակտերիաներից։ Սակայն ճշմարտությունը նրանում է, որ դնելով հավի միսը ջրի տակ, դուք չեք ազատվում բակտերիաներից։ Հավի մսում ամենատարածված բակտերիան՝ սամոնելլան է։ Այն կարող է առաջացնել փորլուծություն, ջերմություն և ցավ որովայնում։ Այդպիսի ախտանիշները կարող են շարունակվել 4-7 օր։ Բոլոր բակտերիաները, որոնք ապրում են հավի մսում, մահանում են 165 աստիճան ջերմության տակ, դրա համար այն լվանալու մեջ իմաստ չկա։

2. Ձուն: Ձվերը, որոնք արտադրված են գործարաններում, ծածկում են պաշտպանիչ շերտով, որը մեկուսացնում է բակտերիաները և կանխում դրանց տարածումը այլ արտադրանքներում։ Դրա համար երբեք մի լվացեք ձվերը։

3. Ձուկը: Ինչպես հավի մսի դեպքում, լվանալը չի սպանում բակտերիաները, այլ հակառակը նպաստում է դրանց տարածմանը այլ մակերեւույթներում, օրինակ՝ որտեղ դրված է միսը լվանալու համար, կամ որտեղ թռնում է ջուրը լվացելուց։

Անպայման լվացեք

1. Ապակե տարրաները բացելուց առաջ: Երբեք մի բացեք պահածոները, առանց լվանալու։ Դրանց կափարիչների վրա գտվում են փոշու մեծ շերտեր և միկրոօրգանիզմներ, նույնիսկ եթե դրանք չեն երևում, միևնույն է բացելուց դրանք կարող են հեշտությամբ ըննլ սննդի մեջ և առաջացնել թունավորում։ Ինչպես նաև ցանկալի է հնարավորության դեպքում լվացել սնունդը, որը գտնվում է տարրայի մեջ։

2. Մրգերը և բանջարեղենը ուտելի կեղևով: Դա ձեզ սովորեցրել են դեռ մանկուց։ Շատ կարևոր է մանրակրկիտ լվանալ մրգերը և բանջարեղենը։ Այդպիսով, դուք ոչ միայն լվանում եք բակտերիաները այլ նաև այն կոնսերվանտները, որոնք հաճախ մրգերը ձեռք են բերում սուպերմարկետներում։ Կարևոր է նաև, որ այն մաքրել անձեռոցիկներով չոր վիճաում։

3. Մրգերը և բանջարեղենները որ ուտելի կեղևով: Բանանները, կիտրոնը, նարինջև և այլն։ Դրանք նույնպես պետք է մանրակրկիտ լվանալ ուտելուց առաջ։ Բակտերիաները, որոնք գտվնում են դրանց կեղևում, կարող են հայտնվել մրգի ուտելի մասում, երբ դուք այն կեղևազրկում եք։

Մի մոռացեք նաև պահպանել մաքրության մեջ բոլոր աշխատանքային մակերևույթները, որոնք կօգնեն ձեզ լինել առողջ։

Կարդացեք նաեվ

Վիտամիններով հարուստ կոմպոտ. պատրաստեք հեշտությամբ

Irina Abovyan

Իրականում սպանախը պետք չէ խաշել հետո տապակել․ Ձեզ ենք ներկայացնում սպանախի պատրաստման ճիշտ եղանակը

Irina Abovyan

5 հիանալի բաղադրատոմս, որ ձեզ հաստատ դուր կգա

Irina Abovyan

Ելակով բուլկիներ

Irina Abovyan

Անցաց շաբաթ պատրաստեցի սալորի չիր հարևանիս ասաց բաղադրատոմսով և իդեալական ստացվեցին․ Ահա այդ հրաշալի բաղադրատոմսը

Irina Abovyan

Ձմռան համար վարունգի պահպանման ամենահամեղ տարբերակը

Irina Abovyan