Հասարակություն

Անչափ համեղ չիր-չամիչով և լավաշով բրնձով փլավ

Անչափ համեղ չիր-չամիչով և լավաշով բրնձով փլավ։ Այս համեղ լավաշով, բրնձով փլավը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝ 2 բաժակ բրինձ, 200 գ. չամիչ, 200 գ. ծիրանի և սալորի չիր, 3-4 ճաշի գդալ յուղ կամ կարագ, աղ:

Յուղը թավայի մեջ հալեցնել, նախապես գոլ ջրով լվացած և չորացրած չամիչն ու կտրտած չիրը գցել յուղի մեջ, բովել, մինչև յուղը ներծծվի, այնուհետև կրակն անջատել:

Լավաշի վրա հալած յուղ քսել, փռել համապատասխան չափի տարրայի մեջ, որը հարմար կլինի դնել ջեռոցի մեջ։Реклама 08

Պետք է լավաշը փռել տակով և կողքերով։ Լցնել 4 բաժակ ջրով և աղով եփած բրնձի մի մասը, ավելացնել յուղավ չրեղենը: Կրկին լցնել բրնձի մնացած մասը, դնել չրեղենի ու չամիչի մնացած մասը՝ մինչև վերջանա:

Դնել ջեռոց, 180 աստիճանի տակ թողնել 10 րոպե և վերջ․ Անչափ համեղ չիր-չամիչով փլավն արդեն պատրաստ կլինի։

Կարդացեք նաեվ

Շատ քչերն են հավի իսկական համեղ համը զգացել․ պարզապես պետք է մինչ եփելը ՍԱ խառնել հավի հետ

Irina Abovyan

Կորոնավիրուսից մահացած պացիենտը ուղեկցող խրոնիկական հիվանդություն չի ունեցել․ Առողջապահության նախարարություն

Irina Abovyan

Եղանակը Հայաստանում եղանակը կտրուկ նվազում է

Irina Abovyan

Շնչառական վարժություն. ազատվեք վատ սովորությունից

Irina Abovyan

«ՀՀ-ում հաստատված է ժողովրդավարական ու ժողովրդական կայունություն, որին ոչինչ չի սպառնում». ՀՀ վարչապետ

Irina Abovyan

«Մի ընտանիքում երկու մահ». ինչպես է կորոնավիրուսն անցել քաղաքացիների կողքով. հարցում

Irina Abovyan