Հասարակություն

Անչափ համեղ չիր-չամիչով և լավաշով բրնձով փլավ

Անչափ համեղ չիր-չամիչով և լավաշով բրնձով փլավ։ Այս համեղ լավաշով, բրնձով փլավը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝ 2 բաժակ բրինձ, 200 գ. չամիչ, 200 գ. ծիրանի և սալորի չիր, 3-4 ճաշի գդալ յուղ կամ կարագ, աղ:

Յուղը թավայի մեջ հալեցնել, նախապես գոլ ջրով լվացած և չորացրած չամիչն ու կտրտած չիրը գցել յուղի մեջ, բովել, մինչև յուղը ներծծվի, այնուհետև կրակն անջատել:

Լավաշի վրա հալած յուղ քսել, փռել համապատասխան չափի տարրայի մեջ, որը հարմար կլինի դնել ջեռոցի մեջ։Реклама 08

Պետք է լավաշը փռել տակով և կողքերով։ Լցնել 4 բաժակ ջրով և աղով եփած բրնձի մի մասը, ավելացնել յուղավ չրեղենը: Կրկին լցնել բրնձի մնացած մասը, դնել չրեղենի ու չամիչի մնացած մասը՝ մինչև վերջանա:

Դնել ջեռոց, 180 աստիճանի տակ թողնել 10 րոպե և վերջ․ Անչափ համեղ չիր-չամիչով փլավն արդեն պատրաստ կլինի։

Կարդացեք նաեվ

Աստղագուշակ Ապրիլի 28-Ի համար

Irina Abovyan

Երևանի վեց դպրոցի տնօրեններին հայտարարվել է նկատողություն

Irina Abovyan

Դավիթ Տոնոյանը հանդիպել է ակտիվ մարտական գործողությունների հարակից բնակավայրերի բնակիչներին

Irina Abovyan

Կորոնավիրուսը կվերածվի սեզոնային գրիպի. աստղաբան

Irina Abovyan

Կեցցեն մեր Բժիշկները !!! 32-ամյա երիտասարդի մոտ կա դրական դինամիկա, առողջությունը բարելավվել է, ծայրահեղ ծանր վիճակից դուրս է եկել

Irina Abovyan

Շուշիի մերձակայքում մարտերը շարունակվում են. Արծրուն Հովհաննիսյան

Irina Abovyan