Հասարակություն

Ինչպես ճիշտ ընտրել ամենալավ ձմերուկը

Ո՞վ չի սիրում ձմերուկ: Շատերն ուղղակի պաշտում են այս համեղ և թարմացնող միրգը: Երբեմն մտածում ենք, որ եթե փորձառու գյուղացի չես, ուրեմն չես կարող հյութեղ, հասած և քաղցր ձմերուկ ընտրել բազմազանության միջից: Սակայն, պարզվում է, որ հնարավոր է հասկանալ՝ արդյոք հասած է ձմերուկը, թե ոչ՝ առանց այն կտրելու:

Ցանկանում ենք Ձեզ ներկայացնել մի քանի խորհուրդ գյուղացիներից՝ նրա վերաբերյալ, թե ինչպես ընտրել լավագույն ձմերուկը:

Նայեք այն հատվածին, որով հենված է եղել հողին

Այս դեղին մասն այն հատվածն է, որտեղով որ ձմերուկը հենված է լինում հողին: Հասած ձմերուկները միշտ ունենում են դեղնավուն կամ դեղնա-նարնջագույն գույներ, բայց ոչ երբեք սպիտակ:

Վրան հետքեր փնտրեք

Այս շագանակագույն հետքերը ձմերուկի վրա վկայում են այն մասին, որ մեղուները փոշոտում են կատարել բույսի ծաղիկերից, հետևաբար այն շատ ավելի քաղցր է:

«Աղջիկ» և «տղա» ձմերուկներ

Շատ մարդիկ չգիտեն, որ գյուղացիները ձմերուկները տարբերում են նաև սեռերով: Օրինակ՝ «տղաներն» ավելի մեծ են, ունեն օվալաձև տեսք և ջրալի են: «Աղջիկները» կլորավուն են և շատ քաղցր:

Ուշադրություն դարձրեք չափսերին

Հարկավոր է ընտրել այն ձմերուկը, որը ո՛չ ամենամեծն է, և ո՛չ էլ ամենափոքրը: Ընտրեք միջին չափսի պտուղը: Եվ նաև ուշադրություն դարձրեք այն հանգամանքին, որ ձմերուկը լինի մեծ թե փոքր՝ այն պետք է իր տեսքի համեմատ շատ ավելի ծանր լինի:

Ստուգեք պոչը

Չորացած պոչը նշան է, որ ձմերուկը հասած է: Իսկ եթե այն կանաչ է, ուրեմն, ամենայն հավանականությամբ, ձմերուկը ժամանակից շուտ է քաղվել և հասած չէ:

Կարդացեք նաեվ

Գերմանիայում 101-ամյա տատիկը փախել է կարանտինից՝ հանուն դստեր ծննդյան տարեդարձի. DW

Irina Abovyan

Կարճ՝ Կենդանակերպի նշանների մասին. ճանաչեք ինքներդ Ձեզ

Irina Abovyan

Մանկապարտեզների այն աշխատակիցները, որոնք չեն ենթարկվի հակահամաճարակային անվտանգությունից բխող կանոններին, կհեռացվեն համակարգից

Irina Abovyan

Թթի բուժիչ օգտակար հատկությունները

Irina Abovyan

Աստղագուշակ հունիսի 9-ի

Irina Abovyan

ՀՀ-ում գրանցվել է կորոնավիրուսի 759 նոր դեպք, 814 պացիենտ առողջացել է

Irina Abovyan