Խոհանոց

Շոկոլադե նրբաբլիթներ բանանով և ընկույզով

Ներկայացնում ենք շոկոլադե նրբանլիթների բաղադրատոմս, որոնք համեղ կստացվեն թե լցոնված վիճակում, թե առանց դրա։

Նրբաբլիթները ստավնում են բարակ՝ շոկոլադի թեթև համով։

Որպես լցոնվացք կարելի է օգտագործել ցանկացած միրգ և ընկուզեղեն։

Նշված չափաբաժնով բաղադրիչներից կղտացվի մոտ 10-15 նշբաբլիթ՝ 20 սմ տրամագծով։

Բաղադրիչներ․

Խմորը․

– Ձու՝ 2 հատ
– Շաքարավազ՝ 50 գր
– Կաթ՝ 500 մլ
– Կակաոյի փոշի՝ 20 գր
– Ալյուր՝ 100-130 գր
– Աղ՝ ¼ թեյի գդալ
– Բուսական յուղ՝ 3 ճաշի գդալ

Ինչպես նաև․

– 2-3 բանան
– 100 գր ընկույզ
– 100 գր շոկոլադ։

Պատրաստման եղանակը․

– Ձուն լավ հարել աղի հետ միասին, ավելացնել շաքարավազը՝ կրկին լավ հարել։

– Ավելացնել կակաոյի փոշին, զգուշությամբ խառնել:

– Ավելացնել կաթը և հարիչի ամենացածր արագությամբ խառնել

– Ավելացնել ալյուրը, խառնել, ավելացնել բուսական յուղը և կրկին խառնել:

Տաքացնել թավան, փոքր-ինչ կարագ քսել: Մեջտեղը լցնել խմորը, պտտացնել թավան, որպեսզի խմորը հավասարապես բաշխվի: Ներքևի հատվածը տապակվելուց հետո անհրաժեշտ է շրջել և տապակել մյուս կողմից:

Շոկոլադը մանրացնել, դնել ջրային բաղնիքի վրա և հալեցնել: Մանրացնել ընկույզը, բանանները մանր կտրատել և խառնել ընկույզի հետ: Նրբաբլիթի մեջտեղում տեղադրել լցոնը: Ծայրերը շրջել դեպի կենտրոն, փաթաթել և վրան հալացրած շոկոլադ լցնել:

Բարի ախորժակ:

Կարդացեք նաեվ

Աշխարհի ամենահամեղ կարտոֆիլով ռուլետը աղացած մսով

Irina Abovyan

Տավարի մսով և ոլոռով աղցան

Irina Abovyan

Բուրավետ և շատ համեղ բալի մուրաբա՝ մեղրով և հազրեվարդով

Irina Abovyan

Կանաչ Ոլոռով Աղցան

Irina Abovyan

Պատրաստենք միասին. Խուրջին

Irina Abovyan

Դուք էլ իմ պես ատու՞մ եք սմբուկը տապակելու պրոցեսը. այս տարբերակով տապակելիս բուսայուղը չի թռչի այս ու այն կողմ, սմբուկն էլ «ձեթոտ» չի լինի. դե, դիտե՛ք

Irina Abovyan