Հասարակություն

Ձմերուկի սեզոնը բացված է. Ահա, թե ինչպես պարզել ձմերուկը հասած է թե՝ ոչ. 5 հնարք, որոնք պետք է իմանալ

Ձմերուկը ամենահամեղ ամառային մրգերից մեկը կարելի է համարել: Սակայն պետք է կարողանալ տարբերակել, թե որն է լավը և որը՝ վատ: Ահա թե ինչպես կարելի է դա տարբերել:

Թակեք: Հասած ձմերուկը խորը ձայն է հանում: Իսկ եթե այն հասած չէ, ուրեմն այն շատ ցածր ձայն է արձակում:

Ուշադրություն դարձրեք չափսին: Պետք չէ վերցնել ամենամեծ կամ էլ ամենափոքրը:  Ձմերուկի համար իդեալական է համարվում 5-7կգ:

Գտեք դեղին բիծ

Շատերը կարծում են, որ լավ ձմերուկը պետք է հասած լինի: Սակայն, իրականում, եթե ձմերուկը ունի դեղին բծեր, նշանակում է, որ այն հասած է:

Որոնեք շագանակագույն սարդոստայն: Տգեղ և ոչ գեղեցիկ բծերը նման են սարդոստայնի: Մեղուները հաճախ են նստում ապագա ձմերուկի ծաղկի վրա: Իսկ սա նշանակում է, որ այդ ձմերուկը ավելի քաղցր է լինելու:

Ուշադրություն դարձրեք պոչին: Ձմերուկի պոչը միշտ հուշում է դրա հասած կամ չհասած լինելու մասին:

Եթե այն չորացած և թառամած է, ուրեմն այն հասած է: Իսկ,  եթե այն դեռ կանաչ է, սա նշանակում է, որ այն շատ շուտ են կտեր իր արմատից:

Կարդացեք նաեվ

«Գալաքսի» ընկերությունների խմբի համահիմնադիր, Ucom ընկերության տնօրենների խորհրդի նախագահ Գուրգեն Խաչատրյանի հայտարարությունը

Irina Abovyan

Երևանում Կիևյան կամրջից ինքնասպանություն գործած 27-ամյա տղամարդը աշխատում էր Երևանում գործող հայտնի ՓԲԸ-ներից մեկում մենեջեր

Irina Abovyan

Խոշոր ավտովթար Սյունիքի մարզում. 57-ամյա վարորդը խճաքարով բարձված КамАЗ-ով կողաշրջվել է. կան վիրավորներ. ՖՈՏՈՌԵՊՈՐՏԱԺ

Irina Abovyan

Քաղցրավենիքը չի՛ բուժում դեպրեսիան, ընդհակառակը՝ ավելի են սրում. գիտնականներ

Irina Abovyan

Հարգելի Սերժ Թանկյան, մի հապաղեք, եկեք Հայաստան և ինչ-որ մեկից խլված տունը կոպեկներով ձեզանով արեք, Ձեր սեփականությունը դարձրեք

Irina Abovyan

«Բարսելոնան» մարզումները կարող է վերսկսել միայն ապրիլի վերջին

Irina Abovyan