Խոհանոց

Ես Արդեն 10 Տարի Է Խանութից Խոզապուխտ Գնած Չկամ, Պատրաստում Եմ Տանը, Ու Չեք Պատկերացնի, Թե Ինչ Համեղ Ու Սննդարար Է Ստացվում

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի՝ Հավի ֆիլե — 200 գր.; Խոզի միս — 450 գր.; Քարի աղ — 6 գր.; Նիտրիտ աղ — 5 գր.; Աղացած համեմ — 0,5 թեյի գդալ; Սխտոր — 2 ատամ; Թարմ աղացած սև պղպեղ — 0,5 թեյի գդալ: Պատրաստում․ Պատրաստել խոզի և հավի ֆիլե։ Լվանալ, չորացնել և սառեցնել սառնարանում: Միսը պետք է մի փոքր սառեցվի։ Խոզի միսը մանր կտրատել (մոտ 1 սմ), ավելացնել նաև հավի մանրացված ֆիլեն։ Միսը պետք է մասերի կտրատել, այն պետք է սառչի։

Դիտեք նաև՝

Մսին ավելացնել սխտոր, համեմ, պղպեղ և երկու տեսակի աղ՝ նորմալ և նիտրիտ։ Իհարկե, եթե դուք չունեք նիտրիտային աղ, ավելացրեք սովորականը։ Խոզապուխտի համն ու գույնը տարբեր կլինի, նիտրիտային աղը տալիս է և՛ նրբերշիկի համը, և՛ վառ գույնը։ Միսը մանրակրկիտ խառնել, հունցել մոտ 7 րոպե, միսը պետք է կպչուն ու մածուցիկ դառնա։ Այնուհետև աղացած միսը պետք է լավ հարել և նորից խառնել։ Թխման թուղթը երկու շերտով ծալել, աղացած մսից հաստ նրբերշիկ (բոքոն) ձևավորել։

Թխման թուղթը ամուր փաթաթեք, ոլորեք և կապեք ծայրերը (պետք է ուշադիր կապել): Լցոնը պետք է հնարավորինս ամուր փաթաթել։ Վերևում դրեք հատուկ ցանց, ամրացրեք նաև ծայրերը։ Եթե այդպիսի ցանց չկա, պարզապես պինդ կապեք խոզապուխտը։ Խոզապուխտը դնել ամանի մեջ: Դրեք մուլտի եփիչում, ջերմաստիճանը `80-85 աստիճան, ժամանակը` 2,5 ժամ: Եթե խոզապուխտը կաթսայի մեջ եք պատրաստում, ապա լավագույն տարբերակը ջրի համար ջերմաչափ ունենալն է,

իսկ եթե ջերմաչափ չկա, ապա խոզապուխտի վրա ջուր լցնել և կաթսան դնել մարմանդ կրակի վրա։ Մանրացված խոզապուխտը 2,5 ժամ եփում ենք տաք, բայց ոչ եռման ջրի մեջ, շատ թույլ կրակի վրա՝ ծածկելով տապակը։ Եփելուց հետո խոզապուխտը սառեցրեք սառը ցնցուղի տակ: Թողեք ամբողջովին սառչի և 10 ժամով դրեք սառնարանում։ Այնուհետև հեռացրեք ցանցը և հանեք թխման թերթիկը:

Կարդացեք նաեվ

Իսկ դուք գիտե՞ք, որ պյուրեն միշտ սխալ եք պատրաստել

Irina Abovyan

Շքեղ ԱՂՑԱՆ Նորույթ Կաթնաշոռով

Irina Abovyan

#մսով #կարտոֆիլով #ռուլետ` ջեռոցում#

Irina Abovyan

Հավի ապուր. ձեր օրգանիզմ «երախտապարտ կլինի» ձեզ

Irina Abovyan

Կարտոֆիլ, պանիր և ձու. այն ամենը, ինչ անհրաժեշտ է համեղ ընթրիք պատրաստելու համար

Irina Abovyan

Հատիկ Լոբին Խիտ Ու Թանձր Տոմատի Հյութի Մեջ․ Սա Հունական Խոհանոցի Գանձերից Է

Irina Abovyan