Այսօր մենք ունենք 3 բորբոքային մթերքների ցուցակ, որոնք դուք պետք է անհապաղ վերացնեք ձեր սննդակարգից, եթե հոդացավեր եք ունենում:
1. Շաքարավազ
Հայտնի է, որ շաքարավազը չափազանց վնասակար արտադրանք է: Այն կարող է առաջացնել գիրություն, շաքարախտ, քաղցկեղ և տարբեր տեսակի ցավեր:
Դիտեք նաև՝
Առողջապահության ազգային ինստիտուտի համաձայն, երբ մեր մարմինը փորձում է շաքարներ մշակել, դրանք բարձրացնում են ծերացման մակարդակը և հանգեցնում բորբոքման և օքսիդատիվ սթրեսի:
Ուստի շատ կարևոր է սահմանափակել շաքարի և այն պարունակող սննդի օգտագործումը, ինչպիսիք են գազավորված ըմպելիքները, քաղցրավենիքները, մրգահյութերը և վերամշակված սնունդը:
2. Բուսական յուղեր և տրանս ճարպեր
Բուսական յուղերը շատ վնասակար են, քանի որ դրանք չափազանց վերամշակված են և լցված են օմեգա -6 թթուներով, ինչը կարող է բորբոքում առաջացնել: Մյուս կողմից, տրանս ճարպերը կարող են սրտի հիվանդություն առաջացնել:
Ուստի խուսափեք եգիպտացորենի, արեւածաղկի, սոյայի և ծաղկակաղամբի յուղերից: Ձեր սննդակարգում պետք է լինեն կտավատի սերմեր, ընկույզներ, արեւածաղկի սերմեր և ավոկադո:
3. Կաթնամթերք
Անընդհատ ավելանում է այն մարդկանց թիվը, ովքեր կաթնամթերքը բացառում են իրենց սննդակարգից: Դա պայմանավորված է կաթնաշաքարի անհանդուրժողականությամբ կամ կաթնաշաքարը մարսելու անկարողությամբ:
Աուտոիմուն լուծույթի հեղինակ դոկտոր Էմի Մայերսը պնդում է, որ կաթի սպիտակուցները կարող են բացասական ազդեցություններ առաջացնել, ինչպիսիք են բորբոքումն ու pH- ի անհավասարակշռությունը:
Բացի այդ, դուք կարող եք ընտրել նուշ, կանեփ և կոկոսի կաթ, որոնք օգտակար և համեղ սորտեր են: Շատ կարևոր է օգտագործել այնպիսի ապրանքներ, որոնք չեն պարունակում կարագինան, քանի որ այս հավելումը կարող է էապես վնասել ձեր առողջությանը: