Առողջություն

Արդյո՞ք կարելի է ուտել ձուն, եթե դեղնուցը կանաչավուն է

Անգամ եթե ձուն ուտեստի հիմնական բաղադրիչը չէ, մենք այն հաճախ ենք ավելացնում տարբեր ուտեստներին. մսի խճողակին, խմորին, ապուրներին, պաշտետին: Թվում է թե ավելի օգտակար մթերք չի կարող լինել: Օրական ընդամենը 2 ձուն կարող է լավացնել ինքնազգացողությունը, կանխարգելել մի շարք առողջական խնդիրների առաջացումը: Բայց արդյո՞ք կարելի է ուտել ձուն, եթե նկատում եք, որ դեղնուցի գույնը մգացել է:

Դիտեք նաև՝

Շատերը համարում են, որ դա վկայում է մթերքի ոչ թարմ կամ անորակ լինելու մասին, ու վախեանլով սնունդի մեջ նման ձուն օգտագործելուց՝ գցում են այն աղբամանը:

Եկեք հասկանանք, թե ինչու է դեղնուցի գույնը փոխվում: Շատ երկար եք եփում ձուն: Կապտա-կանաչավուն երանգը եփվելու ժամանակ տեղի ունեցող քիմիական ռեակցիայի արդյունք է. դեղին գույնը դառնում է մուգ-կանաչ սպիտակուցի ու դեղնուցի հատվելու հատվածում երկաթի սուլֆիդի գոյացման հետևանքով: Ռեակցիան ավելի ուժեղ է, եթե ձուն շատ երկար է եփվում:

Իհարկե, եթե եփելու համար ընտրեք ամենաթարմ ձուն ու եփեք 5-9 րոպե, դեղնուցի դեղին գույնը կպահպանվի: Համենայն դեպս, հիմա արդեն գիտեք, որ եթե դեղնուցի արտաքին մասի գույնը փոխվել է, այն շարունակում է մնալ անվտանգ սնունդ:

Կարդացեք նաեվ

Նյարդաբանները հորդորում են․․․Հատկապես կանայք, պետք է իմանան ՍԱ

Irina Abovyan

Ձիթապտղի յուղի օգտակար հատկությունները, որոնց մասին հարկավոր է իմանալ

Irina Abovyan

Ինչ տարօրինակ զգացողություններ են ի հայտ գալիս սրտի կաթվածից առաջ․ Բժիշկը նախազգուշացնում է

Irina Abovyan

Որ ըմպելիքներն են օգնում կանխել թրոմբոզը

Irina Abovyan

Առավոտյան դատարկ ստամոքսին սիրում եք սուրճ խմե՞լ, ապա ՍԱ Ձեզ համար է…

Irina Abovyan

Եթե Հանկարծ Նկատեք Այս Նշանները Ձեզ Մոտ, Անհապաղ Վազեք Բժիշկի․ Ահա, Թե Ինչ Է Սա Նշանակում

Irina Abovyan