Խոհանոց

Խնձորով թխվածք… անթերի արդյունք… խմորը պարզ է, լավ է թխվում, համադրվում է ցանկացած միջուկի հետ

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

  • ձու՝ 4 հատ
  • շաքարավազ՝ 170 գ
  • վանիլին՝ ըստ ճաշակի
  • 1 հատ կիտրոնի քերած կեղև
  • խնձոր՝ 4 հատ
  • փխրեցուցիչ՝ 1 տուփ
  • մասկարպոնե պանիր՝ 250գ, կարող եք փոխարինել բարձր յուղայնությամբ քերած կաթնաշոռով, կամ յոգուրտի ու կաթնաշոռի խառնուրդով
  • ալյուր՝ 220 գ
  • ընկույզ՝ ըստ ճաշակի ու ցանկության, շաքարի փոշի, դարչին
  • Դիտեք նաև՝

Պատրաստման եղանակ.

Ձուն խառնել շաքարավազի և մի պտղունձ աղի հետ, հարել հարիչով, որպեսզի փքուն խիտ զանգված ստացվի:

Ավելացնել կիտրոնի քերած կեղևը, խառնել:

Ավելացնել փափուկ պանիրը կամ կաթնաշոռը, նորից հարել:

Աստիճանաբար ավելացնել փխրեցուցիչի հետ միացրած, մաղած ալյուրը: Նորից հարել, որ խիտ խմոր ստացվի:

Հեռացնել խնձորի կեղևը, կորիզները, գեղեցիկ կտրատել: Մի մասը թողնել, իսկ մնացածը խառնել խմորի հետ:

Տապակը ծածկել յուղաթղթով, մեջը լցնել խմորը:

Մի կողմ դրած խնձորի կտորներով զարդարել խմորի արտաքին մասը, մի քիչ շաքարավազ լցնել, ցանկության դեպքում՝ մանրացրած ընկույզ և դարչին:

Թխել 180 ջերմաստիճանի ներքո՝ մոտ կես ժամ: Կողմնորոշվեք ըստ ձեր ջեռոցի հզորության, թխվածքը կարող է ավելի շուտ պատրաստ լինել:

Սառած թխվածքին շաքարի փոշի ցանել և մատուցել:

Բարի ախորժակ:

Այս բաղադրատոմսը ձեզ դուր կգա անթերի արդյունքի շնորհիվ. խմորն ամենապարզն է, արագ է պատրաստվում ու լավ եփվում, բարձր է ստացվում ու համադրվում է ցանկացած միջուկի հետ: Այսօր ներկայացնում ենք խնձորով տարբերակը:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

  • ձու՝ 4 հատ
  • շաքարավազ՝ 170 գ
  • վանիլին՝ ըստ ճաշակի
  • 1 հատ կիտրոնի քերած կեղև
  • խնձոր՝ 4 հատ
  • փխրեցուցիչ՝ 1 տուփ
  • մասկարպոնե պանիր՝ 250գ, կարող եք փոխարինել բարձր յուղայնությամբ քերած կաթնաշոռով, կամ յոգուրտի ու կաթնաշոռի խառնուրդով
  • ալյուր՝ 220 գ
  • ընկույզ՝ ըստ ճաշակի ու ցանկության, շաքարի փոշի, դարչին

Պատրաստման եղանակ.

Ձուն խառնել շաքարավազի և մի պտղունձ աղի հետ, հարել հարիչով, որպեսզի փքուն խիտ զանգված ստացվի:

Ավելացնել կիտրոնի քերած կեղևը, խառնել:

Ավելացնել փափուկ պանիրը կամ կաթնաշոռը, նորից հարել:

Աստիճանաբար ավելացնել փխրեցուցիչի հետ միացրած, մաղած ալյուրը: Նորից հարել, որ խիտ խմոր ստացվի:

Հեռացնել խնձորի կեղևը, կորիզները, գեղեցիկ կտրատել: Մի մասը թողնել, իսկ մնացածը խառնել խմորի հետ:

Տապակը ծածկել յուղաթղթով, մեջը լցնել խմորը:

Մի կողմ դրած խնձորի կտորներով զարդարել խմորի արտաքին մասը, մի քիչ շաքարավազ լցնել, ցանկության դեպքում՝ մանրացրած ընկույզ և դարչին:

Թխել 180 ջերմաստիճանի ներքո՝ մոտ կես ժամ: Կողմնորոշվեք ըստ ձեր ջեռոցի հզորության, թխվածքը կարող է ավելի շուտ պատրաստ լինել:

Սառած թխվածքին շաքարի փոշի ցանել և մատուցել:

Բարի ախորժակ:

Կարդացեք նաեվ

Խոհանոցային 10 հնարք, որ պետք է իմանա յուրաքանչյուր կին

Irina Abovyan

Մարինացված Կանաչ Լոլիկ

Irina Abovyan

Բեֆստրոգան մակարոնով

Irina Abovyan

Պատրաստում ենք անչափ համեղ թեթև և քիչ բաղադրիչներով վարունգով և հավով աղցան

Irina Abovyan

Հավի կրծքամսով և կորեական աղցանով շատ համեղ աղցան

Irina Abovyan

Տնական շաուրմա

Irina Abovyan