Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում շատ համեղ տորթի բաղադրատոմս, որը դուր կգա բոլորին:
Դիտեք նաև՝
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
- 8 ձու
- 3 ճ.գ. շաքարավազ
- մի պտղունց աղ
- 130 գ ալյուր
- 2 ճ.գ. կակաո
- 560 մլ կաթ
- 250 գ շաքարի փոշի
- 20 գ վանիլինի շաքար
- 250 գ կարագ
- 150 գ սև շոկոլադ
Պատրաստման եղանակ.
- Սկզբում պատրաստել կորժը: Դրա համար անհրաժեշտ է հարել 6 դեղնուցը և շաքարավազը:
- Առանձին տարայի մեջ հարել 6 սպիտակուցներն ու աղը՝ մինչ սպիտակ խիտ փրփուր կստացվի:
- Զգուշորեն միացնել երկու հարած զանգվածները, նաև ավելացնել մաղած 100 գ ալյուրն ու կակաոն: Լավ խառնել և լցնել յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ:
- Ուղարկել նախօրոք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, թխել 20-25 րոպե:
- Այդ ընթացքում պատրաստել կրեմը: Դրա համար կաթսայի մեջ պետք է խառնել 2 ձու և 30 գ ալյուր: Հարել:
- Անդադար խառնելով՝ ավելացնել 500 մլ կաթը՝ սառը վիճակում: Դնել կրակին և տաքացնել՝ մինչ խտանալը: Ամբողջ ընթացքում պետք է խառնել:
- Առանձին տարայի մեջ հարել 220 գ փափկած կարագը, շաքարի փոշին և վանիլինը: Չդադարելով հարել՝ ավելացնել կաթնային զանգվածը:
- Սպասել, որ կորժը սառի: Կրեմ քսել:
- Պատրաստել ջնարակը. դրա համար գոլորշու վրա հալեցնել շոկոլադը, ավելացնել մնացած կաթը, մի քիչ կարագ և խառնել: Սպասել, որ սառի և լցնել կրեմի վար:
- Տորթն ուղարկել սառնարանը և սպասել 4 ժամ:
- Դրանից հետո կարելի է մատուցել: Բարի ախորժակ: