Խոհանոց

Բաղադրատոմս, որը շերտավոր խմորի պատրաստումը կդարձնի ավելի հեշտ ու արագ

Համեղ, նուրբ շերատվոր խմոր պատրաստել կարելի է տարբեր բաղադրատոմսերով: Այսօր կներկայացնենք շատ պարզ և հեշտ տարբերակ:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

  • 1 կգ ալյուր,
  • 800 գ կարագ
  • 2 ձու,
  • 1թ.գ. աղ
  • 2ճ.գ. 5-7% քացախ
  • 350մլ սառը ջուր

Պատրաստման եղանակ.

  1. Քերել կարագը՝ այն անդադար ալյուրի մեջ թաթախելով: Խառնել կարագն ու մաղած ալյուրը:
  2. Խորը տարայի մեջ խառնել աղը, քացախը և ձուն: Ավելացնել սառը ջուրը և խառնել՝ մինչ միասեռ զանգված ստանալը:
  3. Խառնել հեղուկ զանգվածն ու կարագ և ալյուրի խառնուրդը: Հեղուկը հարկավոր է քիչ-քիչ ավելացնել՝ անդադար ձեռքերով խառնելով:
  4. Հունցել խմոր: Խմորից մեծ գունդ ձևավորել, բաժանել երկու հավասար մասի: Փաթաթել սննդային տոպրակով: Պահել սառնարանում առնվազն 2 ժամ:
  5. Խոմրը պատրաստ է: Այն կարելի է օգտագործել ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղի թխվածքների համար:

Բարի ախորժակ…

Կարդացեք նաեվ

Այս ուտեստն իր տեսքով արդեն իսկ հետաքրքրություն է առաջացնում` շատ գեղեցիկ է, համեղ և ախորժելի: Նախուտեստ` սնկով և ձվով

Irina Abovyan

Կարտոֆիլով անչափ համեղ ալադիներ գաղտնիքներով. Արդեն երեք օր շարունակ պատրաստում եմ և համից չենք ձանձրանում

Irina Abovyan

Միս եւ Բրոկկոլի` Կոճապղպեղի Սոուսով – Համեղ է

Irina Abovyan

Սնկով պատրաստված խավիար. կգերի յուրաքանչյուրի սիրտը

Irina Abovyan

Ձուկ պատրաստելու ամենահամեղ տարբերակը

Irina Abovyan

Ամենահագեցնող աղցանը, որը ուտելով միանգամից կկշտանաք

Irina Abovyan