Սուրճի լավ և վատ ազդեցության մասին շատ է խոսվել, և երբեմն հակասական կարծիքներ են շրջանառվում ու հարց է առաջանում. Սուրճ խմել թե՞ չխմել: Վերջին շրջանում կատարված հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ այս 5 հիվանդությունների դեպքում պետք է սուրճ խմել:
Սուրճը կանխում է լյարդի քաղցկեղի առաջացումը
Օրական երկու բաժակ սուրճը եք նվազեցնում է լյարդիօ քաղցկեղի առաջացման ռիսկը մոտ հիսուն տոկոսով:
Սուրճը կանխում է շաքարային դիաբետի առաջացումը
Շաքարախտը համարվում է շատ լուրջ հիվանդություն և դրա առկայությունը մեծապես ազդում է մարդու կենսդակերպի վրա: Սուրճը հիանալի միջոց է այս հիվանդությունը կանխելու համար: Գիտնականների հետազոտության արդյունքում պարզվեց, որ սուրճ խմելը նվազեցնում է շաքարախտի զարգացման ռիսկը:
Սուրճը պայքարում է սրտի հիվանդության դեմ
Գաղտնիք չէ, որ սրտի հետ կապված խնդիրները կարող է մահացու լինել մարդու համար: Չնայած սուրճի առավելությունները դեռ լիովին ապացուցված չեն, բայց մասնագետները վստահ ասում են, որ սուրճն արդյունավետորեն պայքարում է սրտի հիվանդությունների դեմ:
Սուրճը դրևական ազդեցություն է գործում քաղցկեղի բուժման ընթացքի վրա
Սուրճի օգտագործումը դրական ազդելցություն է գործում քաղցկեղի բուժման ընթացքի վրա: Ամեն դեպքում, պարզապես սուրճ խմելը արդեն լավ գաղափար է: Դա կանխելու է քաղցկեղի բջիջների ձևավորումը, բայց չպետք է մոռանալ, որ սա քաղցկեղի բուժում չէ:
Պարկինսոնի հիվանդությունը և Ալցհեյմերի հիվանդությունը
Հետազոտությունները ցույց են տվել,որ սուրճն օգնում է կանխել այնպիսի Պարկինսոնի և Ալօցհեյմերի հիվանդությունները:Այն մարդիկ, ովքեր Ալցհայմերի մոտ ախտորոշված են, հատկապես ավագ սերնդի մոտ, կարող են կանխել հիվանդության զարգացումը սուրճի միջոցով: Եվ եթե Պարկինսոնի հիվանդությամբ տառապող մարդիկ սուրճ են խմում, դա կօգնի նվազեցնել ախտանիշները: