Առողջություն

5 ԽՈՐՀՈՐԴ Ինչպես խուսափել երիկամներում քարի ձևավորումից

5 ԽՈՐՀՈՐԴ Ինչպես խուսափել երիկամներում քարի ձևավորումից
Բոլոր տարիքային խմբերը ՝ նորածիններից մինչև տարեց մարդիկ, կարող են տառապել միզաքարային հիվանդությամբ: Որո՞նք են որոշ լավ սովորություններ ՝ երիկամները քարերից պաշտպանելու համար:

Դիտեք նաև՝

Երբ երիկամները լցվում են քարերով, ցավը դառնում է անտանելի և մշտական: Փոքր քարերը կարող են արտազատվել մեզի միջոցով ՝ առանց մեծ անհանգստություն պատճառելու: Չբուժված քարերը մեծանում են, խրվում միզուղիների մեջ և խոչընդոտում մեզի անցմանը: Խոշոր քարերը կարող են լրջորեն վնասել միզուղիները: Ահա թե ինչու այս խնդրի կանխարգելումը շատ կարևոր է առողջության համար: Որո՞նք են որոշ լավ սովորություններ ՝ երիկամները քարերից պաշտպանելու համար:

1. Խմեք շատ պարզ ջուր

Մարմնի մեջ հեղուկի պակասը կարող է նշվել մեզի գույնով: Այն սովորաբար մուգ դեղին է լինում առավոտյան ՝ գիշերվա ընթացքում առաջացած թափոնների կուտակման պատճառով: Բայց եթե մուգ երանգը պահպանվում է ամբողջ օրվա ընթացքում, դա ցույց է տալիս, որ մարմինը բավարար ջուր չունի: Միջին սպառվող հեղուկի քանակը պետք է լինի 8-10 բաժակ: Այս ծավալը, բացի ջրից, կարող է ներառել այլ խմիչքներ և հեղուկ արտադրանք:

2,Կիտրոնի հյութով ջուրը շատ օգտակար է: Այն մեծացնում է մեզի մեջ կիտրոնաթթվի քանակությունը, որն էլ իր հերթին կանխում է կալցիումի ՝ օքսալաթթվի հետ չլուծվող աղի առաջացումը:

Այնուամենայնիվ, շատ կարևոր է չչարաշահել ջրի դիետան, քանի որ երիկամների աշխատանքը կարող է խանգարվել:

3. Կալցիումով հարուստ սնունդ օգտագործեք
Կալցիումը պետք է ամբողջությամբ ստացվի սննդի հետ միասին:

Դիետայում կալցիումի նվազումը հանգեցնում է օրգանիզմում օքսալատների (էսթերների և օքսալաթթվի աղերի) քանակի ավելացման, ինչը աստիճանաբար առաջացնում է միզաքարային հիվանդություն: Աղիքներում կալցիումը կապվում է օքսալատների հետ, ինչը կանխում է նրանց ներծծումը արյան մեջ: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կալցիումի ընդունումը նվազեցնում է երիկամներում քարերի առաջացման ռիսկը, մինչդեռ կալցիումով սննդային հավելումները, ընդհակառակը, մեծացնում են երիկամներում քարերի առաջացման վտանգը:

Այդ պատճառով խորհուրդ է տրվում օգտագործել ոչ թե կալցիումի հավելումներ, այլ դրանով հարուստ սնունդ (կաթ, կաթնաշոռ, կեֆիր, քնջութ, ցորենի ամբողջական ձավարեղեն և այլն):

4, Առավոտյան արևայրուք ընդունելը (օրական մոտ 15 րոպե) նույնպես օգտակար է մարմնին վիտամին D արտադրելու համար, որն անհրաժեշտ է կալցիումի կլանման համար:

5. Խուսափեք օքսալատով հարուստ սննդակարգից
Օքսալատ պարունակող սննդամթերքի կանոնավոր եւ առատ սպառումը մեծացնում է նաեւ միզաքարային հիվանդության վտանգը: Օքսալատները կանխում են կալցիումի ներծծումը մարմնում: Զգուշացեք օքսալատ պարունակող սննդամթերքներից, ինչպիսիք են թրթնջուկը, սպանախը,կաղամբը, նեխուրը, ճակնդեղը, շոկոլադը, ելակը և այլն: Վիտամին C- ի չափից մեծ ընդունումը նույնպես վտանգավոր է. Այն կուտակվում և վերածվում է օքսալատների:

Կարդացեք նաեվ

Դդմի հյութը՝ կիտրոնով և նարնջով. Անչափ համեղ, օգտակար ըմպելիք

Irina Abovyan

Պարզվում է դդմի սերմերը ճիճուներից, խոլեստերինից, դիաբետից ազատվելու անփոխարինելի բնական միջոց է․․․Բժիշկներն այն անվանում են Աստծո պարգև

Irina Abovyan

Բնական քսուքի բաղադրատոմս, որը կօգնի բուժել թութքը.

Irina Abovyan

Մի քանի բնական միջոց հերպեսի դեմ

Irina Abovyan

Օստեոպորոզ. 5 մթերքներ, որոնք ամրացնում են ոսկորներն ու հոդերը. Սա պետք է իմանան բոլորը

Irina Abovyan

Մանդարին շատ համեղ ցիտրուսային միրգ է, այն նարնջի տեսք ունի, դրա համար էլ շատերը շփոթում են դրանք

Irina Abovyan