Խոհանոց

Հեքիաթային համով հրաշք տորթ, որը կհավանեն բոլորը

Այս հեքիաթային տորթը պատրաստվում է շատ արագ՝ նվազագույն քանակի բաղադրիչներից։ Տորթը ստացվում է ներսից խոնավ, դրսից՝ խրթխրթան։

Դիտեք նաև՝

Անհրաժեշտ է

Ալյուր՝ 1,5բաժակ

Կակաո՝ 4ճ/գ

Սոդա՝ 1թ/գ

Լիմոնահյութ՝ 1ճ/գ

Բուսայուղ՝ 1/4ճ/գ

Շաքարավազ՝ 200գ

Վանիլին՝ 1/2փաթեթ

Աղ՝ 1պտղ

Սուրճ՝ 1/2թ/գ

Ինչպես պատրաստել

Միավորել չոր բաղադրիչները՝ այլուրը, աղը, սոդան և կակաոն։ Առանձին միավորել բուսայուղը, շաքարավազը, լուծվող սուրճը, կիտրոնահյութը, հարել՝ մինչ շաքարավազը լուծվի և ներմուծել չոր բաղադրիչների մեջ։ Լավ խառնել՝ խմորի վերածելով։ Կակաոյի փոխարեն կարելի է շոկոլադե սալիկ ավելացնել։ Այդ դեպքում այն պետք է հալեցնել և խառնել խմորի հետ։

Ջեռոցի կաղապարը յուղել, զանգվածը լցնել մեջը և թխել 180աստիճանի ներքո 40-45րոպե։ Զարդարել շաքարափոշիով կամ հալեցրած շոկոլադով և մատուցել։ Կարելի է նաև կիսել մեջտեղից և որևէ կրեմ քսել շերտերի արանքում։

Կարդացեք նաեվ

ՈՍՊՈՎ ԱՊՈՒՐ․ Շատ համեղ և վիտամիններով հարուստ ապուր

Irina Abovyan

Ինչի համար եմ շոշափում կարագը՝ նախքան այն գնելը

Irina Abovyan

Այս շերտավոր աղցանը պատրաստում եմ բոլոր տոների և խնջույքների ժամանակ։ Կկիսվեմ բաղադրատոմսով

Irina Abovyan

Վրացական աչմա՝ պատրաստված լավաշով

Irina Abovyan

Արևելյան թխվածք՝ տատիկիս բաղադրատոմսով… Քաղցր խրթխրթան հաճույք

Irina Abovyan

Աղցանների արքան. անչափ համեղ ու յուրահատուկ տեսք ունեցող աղցան՝ տոնական և ամենօրյա սեղանի համար

Irina Abovyan