Խոհանոց

Կորեական գազարի շատ համեղ բաղադրատոմս՝ տնային պայմաններում

Պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները․

  • Գազար — 1 կիլոգրամ
  • Շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
  • Աղ — 1 ճաշի գդալ
  • Քացախ 3% — 1 ճաշի գդալ
  • Աղացած համեմ — 1 թեյի գդալ
  • Կծու պղպեղ — 1 հատ
  • Սխտոր — 1 գլուխ
  • Քնջութ — 1 ճաշի գդալ
  • Սոխ — 1 հատ
  • Զտված բուսական յուղ — 50 միլիլիտր

Պատրաստման եղանակը․

Գազարը մաքրեք և անցկացրեք հատուկ քերիչով կամ կտրատեք: Որքան երկար լինեն բանջարեղենի շերտերը, այնքան համեղ կդառնա ուտեստը:

Գազարի վրա շաղ տվեք աղ և շաքարավազ, խառնեք ձեռքերով և սպասեք այնքան, մինչև հյութը դուրս գա: Սա կտևի 20-30 րոպե: Ստացված հեղուկը քամեք:

Մաքրեք պղպեղը և կտրել փոքր կտորներով: Մաքրեք նաև սխտորը և կտրատեք կամ անցկացրեք քերիչով: Սոխը նույնպես կտրատեք:

Տապակի մեջ տաքացրեք յուղը, լցրեք սոխը և մի փոքր տապակեք: Սոխը հանեք, այլևս դրա կարիքը չի զգացվի: Քնջութի սերմերը լցրեք տաք յուղի մեջ: Գազարի վրա լցրեք սխտոր, կծու պղպեղ և համեմ: Ավելացրեք տաք յուղը համեմունքների վրա բարակ հոսքով:

Գազարի վրա լցրեք քացախ, փակեք կափարիչով և թողեք 2-3 օր: Պատրաստի աղցանը մատուցեք որպես սառը նախուտեստ մսով և ձկով ուտեստների համար: Կամ որպես անկախ կողմնակի ճաշատեսակ: Բարի ախորժակ։

Կարդացեք նաեվ

Այս յուրահատուկ բուլկին հաճախ եմ թխում… Այն ուղղակի անգերազանցելի համ ու տեսք ունի

Irina Abovyan

6 Ամանորյա Աղցաններ 2022․ Հեշտ, Արագ և Շատ Համեղ

Irina Abovyan

Ահա այսպիսի գնդիկներ եմ պատրաստում մսից ու ուղարկում սառցախցիկ, այս եղանակով մի շաբաթվա ճաշի հարցը լուծում եմ․ տեսեք, թե ինչպես

Irina Abovyan

ՀԱՄԵՂ ԱՂՑԱՆ․ Ընդամենը 3 բաղադրիչով պատրաստեք օգտակար, դիետիկ և համեղ աղցան

Irina Abovyan

Սնկով պատրաստված խավիար. կգերի յուրաքանչյուրի սիրտը

Irina Abovyan

համեղ լոբապուր հայկական ուտեստ

Irina Abovyan