Խոհանոց

Կորեական գազարի շատ համեղ բաղադրատոմս՝ տնային պայմաններում

Պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները․

  • Գազար — 1 կիլոգրամ
  • Շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
  • Աղ — 1 ճաշի գդալ
  • Քացախ 3% — 1 ճաշի գդալ
  • Աղացած համեմ — 1 թեյի գդալ
  • Կծու պղպեղ — 1 հատ
  • Սխտոր — 1 գլուխ
  • Քնջութ — 1 ճաշի գդալ
  • Սոխ — 1 հատ
  • Զտված բուսական յուղ — 50 միլիլիտր

Պատրաստման եղանակը․

Գազարը մաքրեք և անցկացրեք հատուկ քերիչով կամ կտրատեք: Որքան երկար լինեն բանջարեղենի շերտերը, այնքան համեղ կդառնա ուտեստը:

Գազարի վրա շաղ տվեք աղ և շաքարավազ, խառնեք ձեռքերով և սպասեք այնքան, մինչև հյութը դուրս գա: Սա կտևի 20-30 րոպե: Ստացված հեղուկը քամեք:

Մաքրեք պղպեղը և կտրել փոքր կտորներով: Մաքրեք նաև սխտորը և կտրատեք կամ անցկացրեք քերիչով: Սոխը նույնպես կտրատեք:

Տապակի մեջ տաքացրեք յուղը, լցրեք սոխը և մի փոքր տապակեք: Սոխը հանեք, այլևս դրա կարիքը չի զգացվի: Քնջութի սերմերը լցրեք տաք յուղի մեջ: Գազարի վրա լցրեք սխտոր, կծու պղպեղ և համեմ: Ավելացրեք տաք յուղը համեմունքների վրա բարակ հոսքով:

Գազարի վրա լցրեք քացախ, փակեք կափարիչով և թողեք 2-3 օր: Պատրաստի աղցանը մատուցեք որպես սառը նախուտեստ մսով և ձկով ուտեստների համար: Կամ որպես անկախ կողմնակի ճաշատեսակ: Բարի ախորժակ։

Կարդացեք նաեվ

Խրթխրթան եռանկյունիներ՝ տարբեր միջուկներով

Irina Abovyan

Թռչնի կաթ Թխվածք․ Համեղ Նրբություն Տորթ անչափ փափուկ և Հալվող

Irina Abovyan

Պատրաստում ենք չափազանց համեղ ձուկ,թավաի մեջ

Irina Abovyan

Աղցան լոբով և հավի մսով

Irina Abovyan

10 րոպե+ 10 րոպե թխվելու ժամանակը․․․ Ամենանուրբ թխվածքաբլիթը՝ սուրճի հետ վայելելու համար

Irina Abovyan

Նոր Աղցան Ցլիկ․ Թեթև աղցան հրաշալի լրացում է մսային ուտեստների

Irina Abovyan