Մանդարին շատ համեղ ցիտրուսային միրգ է, այն նարնջի տեսք ունի, դրա համար էլ շատերը շփոթում են դրանք:
Մանդարինի հատկությունները.
-Նրանք ունեն հիանալի համ:
-Ունեն յուրահատուկ բույր:
-Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ, ինչպիսիք են B1, B2, B3, B6 և B9:
Այն ունի հիմնական հանքանյութեր, ինչպիսիք են մագնեզիումը, երկաթը, ֆոսֆորը, կալցիումը, կալիումը, ցինկը:
-Եթե դուք օգտագործում եք այս արևադարձային պտուղները, մի դեն նետեք կեղևը: Շատ բժիշկներ պնդում են, որ այն ունի բազմաթիվ առավելություններ, որոնք մենք կքննարկենք ստորև.
Մանդարինի կեղևի առավելությունները.
Բրոնխիտ
Մանդարին կարող է պայքարել բրոնխիտի նման շնչառական հիվանդությունների դեմ: Եթե դուք տառապում եք բրոնխիտով, խորհուրդ ենք տալիս հետևել հետևյալ ուղեցույցներին.
-Կես մանդարին ավելացրեք մի բաժակ տաք ջրի մեջ:
-Թողեք մեկ ժամ:
-Խմեք այն:
-Դուք կարող եք օգտագործել օրական երեք անգամ:
Հազ
Հազալը մրսածության կամ շնչառական խնդրի տհաճ ախտանիշ է:
-Վերցրեք մանդարինի չոր կեղևներ:
-Նախապես տաքացրեք ջուրը և ավելացրեք մի բաժակ տաք ջրի մեջ:
-Մեկ շաբաթ ավելացրեք կեղևը:
-Այս ժամանակից հետո դուք պետք է լարեք այն:
Այս հեղուկից 20 կաթիլ լցրեք մեկ բաժակ ջրի մեջ յուրաքանչյուր կերակուրի հետ, օրական երեք անգամ: