Խոհանոց

Եփովի կրեմ՝ առանց ալյուրի… սա դարձել է իմ սիրելի բաղադրատոմսը

Եփովի կրեմը հաճախ է օգտագործվում զանազան թխվածքներ պատրաստելիս: Նման կրեմի բաղադրության մեջ մեծ քանակությամբ ալյուր կա, ինչը այնքան էլ լավ չէ:

Դիտեք նաև՝

Առաջարկում ենք առանց ալյուրի ու կրախմալի եփովի կրեմի բաղադրատոմս, որը ստացվում է շատ նուրբ ու անուշաբույր: 

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

  • ձու՝ 1–2 հատ
  • շաքարավազ՝ 150 գ
  • վանիլի շաքար՝ 1թ.գ.
  • կաթ՝ 100 մլ
  • կարագ՝ 120գ

Պատրաստման եղանակ.

Եթե ձուն խոշոր է, 1 հատը բավական կլինի: Հարել այն շաքարավազի և վանիլի շաքարի հետ միասին: Հարել այնքան, որ լուծվի շաքարավազը:

Կաթը տաքացնել մինչ  35–40 ջերմաստիճանի, աստիճանաբար ավելացնել ձվային խառնուրդը՝ անդադար խառնելով:

Չդադարեցնելով խառնելը՝ եփել զանգվածը մինչ խտանալը: Այնուհետև ավելացնել փափկած կարագը՝ կտրատած խորանարդիկների, խառնել, որ այն ամբողջությամբ լուծվի:

Թողնել, որ սառի: Իսկ որպեսզի մինչ այդ կրեմի մակերեսը չչորանա, ծածկել սննդային տոպրակով:

Բարի ախորժակ:

Կարդացեք նաեվ

Շոգեխաշած կաղամբ՝ սնկով. համեղ ընթրիք ամբողջ ընտանիքի համար

Irina Abovyan

Հետաքրքիր և համեղ աղցան, որն ամբողջությամբ կմաքրի հաստ աղին ընդամենը 3 օրվա ընթացքում

Irina Abovyan

Բանջարեղեն, որն օգնում է պայքարել մի շարք հիվանդությունների դեմ

Irina Abovyan

Հաճարով և Սնկով փլավի ճիշտ պատրաստման եղանակը

Irina Abovyan

Ես Արդեն 10 Տարի Է Խանութից Խոզապուխտ Գնած Չկամ, Պատրաստում Եմ Տանը, Ու Չեք Պատկերացնի, Թե Ինչ Համեղ Ու Սննդարար Է Ստացվում

Irina Abovyan

Կանաչ լոլիկի անչափ համեղ և հրաշք բաղադրատոմս. համից ուղղակի չեք կշտանա

Irina Abovyan