Խոհանոց

Եփովի կրեմ՝ առանց ալյուրի… սա դարձել է իմ սիրելի բաղադրատոմսը

Եփովի կրեմը հաճախ է օգտագործվում զանազան թխվածքներ պատրաստելիս: Նման կրեմի բաղադրության մեջ մեծ քանակությամբ ալյուր կա, ինչը այնքան էլ լավ չէ:

Դիտեք նաև՝

Առաջարկում ենք առանց ալյուրի ու կրախմալի եփովի կրեմի բաղադրատոմս, որը ստացվում է շատ նուրբ ու անուշաբույր: 

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

  • ձու՝ 1–2 հատ
  • շաքարավազ՝ 150 գ
  • վանիլի շաքար՝ 1թ.գ.
  • կաթ՝ 100 մլ
  • կարագ՝ 120գ

Պատրաստման եղանակ.

Եթե ձուն խոշոր է, 1 հատը բավական կլինի: Հարել այն շաքարավազի և վանիլի շաքարի հետ միասին: Հարել այնքան, որ լուծվի շաքարավազը:

Կաթը տաքացնել մինչ  35–40 ջերմաստիճանի, աստիճանաբար ավելացնել ձվային խառնուրդը՝ անդադար խառնելով:

Չդադարեցնելով խառնելը՝ եփել զանգվածը մինչ խտանալը: Այնուհետև ավելացնել փափկած կարագը՝ կտրատած խորանարդիկների, խառնել, որ այն ամբողջությամբ լուծվի:

Թողնել, որ սառի: Իսկ որպեսզի մինչ այդ կրեմի մակերեսը չչորանա, ծածկել սննդային տոպրակով:

Բարի ախորժակ:

Կարդացեք նաեվ

Բոլորն անհամբերությամբ կսպասեն այս աղանդերին: Ելակով և սերուցքով աղնդեր

Irina Abovyan

Շատ համեղ աղցան, որը կզարդարի Ձեր տոնական և անգամ ամենօրյա սեղանը։ Կկիսվենք բաղադրատոմսով

Irina Abovyan

Սրճային տորթ ☕☕․հեշտ, արագ, մատչելի

Irina Abovyan

Մի գաղտնի բաղադրիչ եմ ավելացնում խմորին, ու այն ստացվում է բամբակի պես նուրբ ու փափուկ

Irina Abovyan

Աղցանը պետք է լինի հենց այսպիսին` գեղեցիկ, ախորժելի և շատ համեղ: Ձվով աղցան

Irina Abovyan

Արագ պատրաստվող #տորթ շերտավոր խմորով “Պոլենո

Irina Abovyan