Առողջություն

Սրտի համար վնասակար մի քանի մթերք, որոնք ամեն օր ենք ուտում

Արդյո՞ք գիտեիք, որ սիրտը մյուս օրգաններից շուտ է ծերանում: Հենց այդ պատճառով էլ սրտի առողջությանը պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել:

Մեր օրգանիզմի շարժիչի վրա մեծ ազդեցություն են ունենում վնասակար սովորությունները, սթրեսն ու հանգստի պակասը: Սրտաբանները հորդորում են վերանայել սննդակարգը՝ սրտին չվնասելու համար:

Դիտեք նաև՝

Ահա թե մթերքի որ տեսակներն են բացասական ազդեցություն թողնում մեր գլխավոր օրգանի վրա

Աղ

соль фото

Աղը հանգեցնում է օրգանիզմում հեղուկի գոյացմանը, արգելակում նիհարելու գործընթացը, վնասում սրտանոթային համակարգը, երիկամները և վատացնում ուղեղի աշխատանքը: Բժիշկները խորհուրդ են տալիս օրական օգտագործել առավելագույնը 1թ.գ. աղ:

Կարտոֆիլ ֆրի

картошка фри по вкусу

Բազմաթիվ ուսումնասիրություններին համաձայն՝ ֆրին վնասում է սիրտը: Բացի այդ, դրա հաճախակի օգտագործումը առաջացնում է հիպերտոնիա, սրտի կաթված:

Քաղցր ջուր և խանութից գնված հյութեր

сладкая вода по вкусу

Պարունակելով մեծ քանակությանբ շաքարավազ՝ գազավորված և ոչ գազավորված քացղր հյութերը բարձրացնում են ճնշումը և մեծացնում սրտի վրա ծանրաբեռնվածությունը:

Ալկոհոլ

алкогольные напитки фото

Ալկոհոլը կարող է մնալ օրգանիզմում 6-7 ժամ: Այդ ընթացքում վատանում է սրտի աշխատանքը. արագանում է զարկերակը, բջիջները քիչ թթվածին են ստանում, արյունը խտանում է, ինչի հետևանքով թրաքում են արյունատար անոթները:

Ահա մթերքի ևս մի քանի տեսակ, որոնց քանակը պետք է խիստ սահմանափակել՝ սրտի առողջությունը պահպանելու համար.

  • կարմիր միս
красное мясо фото
  • ապխտած մթերք
копчености фото
  • շաքարավազ
сахар фото
  • փքաբլիթներ
пончики фото
  • մարգարին
маргарин фото
  • արագ պատրաստվող լապշա
лапша быстрого приготовления фото

Կարդացեք նաեվ

Արդյունավետ բաղադրատոմս, կարող եք ինքնուրույն պատրաստել, կօգնի պայքարել մրսածության ու հազի դեմ

Irina Abovyan

4 փաստ, որոնք պետք է իմանալ վահանաձև գեղձի քաղցկեղի մասին

Irina Abovyan

Վերջերս պատահաբար իմացա, որ հարևանուհիս ամեն գիշեր բարձի տակ մի փոքր կտոր սխտոր է դնում․ Իմանալով պատճառը՝ ես ևս սկսեցի նույնը անել

Irina Abovyan

Ինչ կլինի երբ դադարեք միս ուտել

Irina Abovyan

Խունկի այս օգտակար հատկությունները իսկական բացահայտում էին ինձ համար

Irina Abovyan

Օստեոպորոզ. 5 մթերքներ, որոնք ամրացնում են ոսկորներն ու հոդերը. Սա պետք է իմանան բոլորը

Irina Abovyan