Առողջություն

Գիտնականները հրապարակել են մարդու առողջության վրա ձվի օգտագործման ազդեցության մասին հետազոտությունը

Հարվարդի համալսարանի Թան Չանի անվան հանրային առողջապահության դպրոցի գիտնականները հրապարակել են մարդու առողջության վրա ձվի օգտագործման ազդեցության մասին հետազոտությունը:Այս մասին գրված է համալսարանի կայքում:Մինչև վերջերս գիտնականները չէին կարողանում միանշանակ կարծիք հայտնել,թե օրական որքան ձու կարելի է ուտել,որպեսզի չվնասեն առողջությանը Փաստն այն է որ այս ապրանքը պարունակում է շատ խոլեստերին այն նյութի մեծ քանակությունը արյան մեջ կապված է աթերոսկլերոզի և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի հետ:

Դիտեք նաև՝

Հանրային առողջապահության դպրոցի սննդի ամբիոնի վարիչ,Հարվարդի պրոֆեսոր Ֆրենկ Հուան գործընկերների հետ վերլուծել է ԱՄՆ-ում 200 հազար ամերիկացի բուժքույրերի և բուժաշխատողների երկու հետազոտությունների տվյալները որոնք հավաքվել էին 32 տարվա ընթացքում

Բացի այդ հետազոտողները արել մետա-անալիզ այս թեմայի 28 այլ աշխատանքների վերաբերյալՀարվարդի համալսարանի գիտնականների հետազոտության արդյունքները վկայում են այն մասին որ ձվերի չափավոր օգտագործումը կապված չէ սրտի և անոթների պաթոլոգիաների զարգացման բարձր ռիսկի հետ:Ֆրենկ Հուի կարծիքով չափավոր կարելի է անվանել օրական մեկ ձվի օգտագործումը Մեկ այլ հետազոտող համաճարակաբան Շիլպա Բհուպաթհիրաջուն կարծում է,որ ձվերը կարելի է ուտել նախաճաշի համար բայց դա ամեն օր պարտադիր չէ

Կարդացեք նաեվ

6 կարևոր պատճառ, թե ինչու են ձեռքերն ու ոտքերը թմրում․․․Սա պետք է իմանան բոլորը, մի վտանգեք Ձեր առողջությունը

Irina Abovyan

8 նշան, որ սիրտն օգնության կարիք ունի

Irina Abovyan

ՔԱՑԱԽ․ Օգտակար կիրառումների ընտրանի

Irina Abovyan

Ապուր՝ վահանաձև գեղձի առողջության համար

Irina Abovyan

Խոտաբույսերի թուրմ՝ գլխուղեղի անոթները մաքրելու համար

Irina Abovyan

ՆԵրկայացնում ենք բնական միջոց, որն ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ

Irina Abovyan