Հարվարդի համալսարանի Թան Չանի անվան հանրային առողջապահության դպրոցի գիտնականները հրապարակել են մարդու առողջության վրա ձվի օգտագործման ազդեցության մասին հետազոտությունը:Այս մասին գրված է համալսարանի կայքում:Մինչև վերջերս գիտնականները չէին կարողանում միանշանակ կարծիք հայտնել,թե օրական որքան ձու կարելի է ուտել,որպեսզի չվնասեն առողջությանը Փաստն այն է որ այս ապրանքը պարունակում է շատ խոլեստերին այն նյութի մեծ քանակությունը արյան մեջ կապված է աթերոսկլերոզի և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի հետ:
Դիտեք նաև՝
Հանրային առողջապահության դպրոցի սննդի ամբիոնի վարիչ,Հարվարդի պրոֆեսոր Ֆրենկ Հուան գործընկերների հետ վերլուծել է ԱՄՆ-ում 200 հազար ամերիկացի բուժքույրերի և բուժաշխատողների երկու հետազոտությունների տվյալները որոնք հավաքվել էին 32 տարվա ընթացքում
Բացի այդ հետազոտողները արել մետա-անալիզ այս թեմայի 28 այլ աշխատանքների վերաբերյալՀարվարդի համալսարանի գիտնականների հետազոտության արդյունքները վկայում են այն մասին որ ձվերի չափավոր օգտագործումը կապված չէ սրտի և անոթների պաթոլոգիաների զարգացման բարձր ռիսկի հետ:Ֆրենկ Հուի կարծիքով չափավոր կարելի է անվանել օրական մեկ ձվի օգտագործումը Մեկ այլ հետազոտող համաճարակաբան Շիլպա Բհուպաթհիրաջուն կարծում է,որ ձվերը կարելի է ուտել նախաճաշի համար բայց դա ամեն օր պարտադիր չէ