Առողջություն

Գիտնականները հրապարակել են մարդու առողջության վրա ձվի օգտագործման ազդեցության մասին հետազոտությունը

Հարվարդի համալսարանի Թան Չանի անվան հանրային առողջապահության դպրոցի գիտնականները հրապարակել են մարդու առողջության վրա ձվի օգտագործման ազդեցության մասին հետազոտությունը:Այս մասին գրված է համալսարանի կայքում:Մինչև վերջերս գիտնականները չէին կարողանում միանշանակ կարծիք հայտնել,թե օրական որքան ձու կարելի է ուտել,որպեսզի չվնասեն առողջությանը Փաստն այն է որ այս ապրանքը պարունակում է շատ խոլեստերին այն նյութի մեծ քանակությունը արյան մեջ կապված է աթերոսկլերոզի և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի հետ:

Դիտեք նաև՝

Հանրային առողջապահության դպրոցի սննդի ամբիոնի վարիչ,Հարվարդի պրոֆեսոր Ֆրենկ Հուան գործընկերների հետ վերլուծել է ԱՄՆ-ում 200 հազար ամերիկացի բուժքույրերի և բուժաշխատողների երկու հետազոտությունների տվյալները որոնք հավաքվել էին 32 տարվա ընթացքում

Բացի այդ հետազոտողները արել մետա-անալիզ այս թեմայի 28 այլ աշխատանքների վերաբերյալՀարվարդի համալսարանի գիտնականների հետազոտության արդյունքները վկայում են այն մասին որ ձվերի չափավոր օգտագործումը կապված չէ սրտի և անոթների պաթոլոգիաների զարգացման բարձր ռիսկի հետ:Ֆրենկ Հուի կարծիքով չափավոր կարելի է անվանել օրական մեկ ձվի օգտագործումը Մեկ այլ հետազոտող համաճարակաբան Շիլպա Բհուպաթհիրաջուն կարծում է,որ ձվերը կարելի է ուտել նախաճաշի համար բայց դա ամեն օր պարտադիր չէ

Կարդացեք նաեվ

Որոնք են կանանց մոտ մազաթափության ամենատարածված պատճառներն.

Irina Abovyan

Տնական միջոցով բուժեք հոդատապը.

Irina Abovyan

Կոկորդի ցավ․ 2 բնական միջոց՝ այդ խնդրից ազատվելու համար

Irina Abovyan

Եթե ուզում եք թողնել ծխելը, ապա այս ըմպելիքը հենց ձեզ համար է

Irina Abovyan

Բժիշկը խոսում է տաք թեյի՝ քաղցկեղի առաջացման վտանգը կրկնապատկելու մասին

Irina Abovyan

5 հիվանդություն, որոնց դեպքում սուրճ խմելը պարտադիր է

Irina Abovyan