Այս կարկանդակի բաղադրատոմսն յուրահատուկ է նրանով, որ խմորի բոլոր բաղադրիչները խառնելուց հետո, այն պետք է ծորացող լինի, ինչը բնորոշ չէ կարկանդակների համար նախատեսված խմորին։ Ջեռոցում հայտնվելուց հետո խմորը կդառնա փափուկ և նուրբ։
Դիտեք նաև՝
Բաղադրիչներ՝
2 բաժակ տաք կաթ,
4 հավկիթ,
1 ճ/գ ջուր,
125գ․ սերուցքային կարագ,
115գ․ ալյուր,
վանիլ՝ ըստ ճաշակի։
Նախ պետք է առանձին տարաներում առանձնացնել դեղնուցները սպիտակուցներից։ Սպիտակուցներին մի պտղունց աղ հավելել և հարել այնքան, որ փրփուր ստացվի։ Դեղնուցները հարել շաքարավազի և ջրի հետ, հավելել հալեցված սերուցքային կարագ, խառնել և ալյուր ավելացնել։

Խմորին հավելել տաք կաթը։ Այն մաս առ մաս հավելելով՝ խառնուրդը լավ խառնել, մինչև միատարր զանգված կստացվի։ Դրանից հետո դանդաղորեն ավելացնել սպիտակուցները՝ խառնուրդին խառնելով։ Խմորը պետք է ծորուն լինի․ լավ խառնել։

Թխելու համար նախատեսված տարային բուսական յուղ քսել և ալյուր շաղ տալ, ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանի ներքո։ Կարկանդակը թխել 1 ժամ։
Թողնել, որ սառչի, ապա այն մասերի բաժանել և մատուցել։