Առողջություն

Տանջող հազից ազատվելու 5 օգտակար տարբերակ

Բողկը մանր խորանարդիկներով կտրատեք, լցրեք հրակայուն կաթսայի մեջ ու վրան շաքարավազ արեք:Եփեք ջեռոցում 2 ժամ: Ստացված զանգվածը տրորեք, քամեք, հյութը լցրեք ապակյա տարայի մեջ: Ընդունեք 1 թեյի գդալ, օրական 3-4 անգամ ուտելուց առաջ, և գիշերը` քնելուց առաջ:

Դիտեք նաև՝

Սև բողկի միջուկը փորեք, գոյացած փոսիկի մեջ մի փոքր մեղր լցրեք: Մի քանի ժամ անց բողկից հյութ դուրս կտա: Այն խմեք օրական 3 անգամ, 2-ական ճաշի գդալ: 4-14 տարեկան երեխաները` 1 ճաշի գդալ:

Հազի դեմ գիշերը` քնելուց առաջ, կարող եք խմել նաև նախապես 1 ճաշի գդալ մեղրը մեջը լուծած` 200 մլ տաք կաթ:

Եփած և ջեռոցում պատրաստած տանձերը շնչահեղձության ու ուժեղ հազի դեմ արդյունավետ մեթոդներ են: 1 բաժակ մանրացրած չոր տանձի վրա լցրեք 500 մլ ջուր, եփեք 20 րոպե: Թրմեք` փաթաթելով տաք շորով, 4 ժամ: Քամեք: Խմեք օրական 4 անգամ, 100-ական մլ, ուտելուց 30 րոպե առաջ:

Չոր հազի դեպքում կատարեք ինհալացիաներ:Մանրացրեք ու խառնեք 1-ական ճաշի գդալ էվկալիպտի, կալենդուլայի ծաղիկներ, մատուտակի (Соло́дка) արմատ ու վրան 200 մլ եռման ջուր լցրեք: 5-10 րոպե թրմեք, ապա շնչեք գոլորշին:

Փոքր երեխաներին ինհալացիա չի կարելի անել, դրանք խորհուրդ չեն տրվում նաև բարձր ջերմաստիճանի դեպքում:

Մանրացրեք 2 հասած բանանը, վրան 200 մլ տաք ջուր լցրեք, եռացրեք 10 րոպե:
Քամեք, ավելացրեք մեղր: Խմեք տաք վիճակում:

100 գրամ բողկի կամ գազարի թարմ քամած հյութը խառնեք 100 մլ կաթի կամ մեղրաջրի հետ:

Խմեք օրական 6 անգամ, 1-ական ճաշի գդալ:

Զգուշացում`հարկ է հիշել, որ առողջական լուրջ խնդիրների դեպքում հարկավոր է անպայման դիմել մասնագետին :Մի զբաղվեք ինքնաբուժությամբ: Միայն փորձառու բժիշկը կկարողանա ճիշտ ախտորոշել խնդիրն ու նշանակել անհրաժեշտ բուժումը:

Կարդացեք նաեվ

Ցնցող պատճառներ, թե ինչու է ալոե վերան բժշկության մեջ համարվում հրաշք բույս. Դուք այլեւս չեք գնի թանկարժեք դեղորայքներ!

Irina Abovyan

Անվերջ քաղցի զգացում, անքնություն… Արյան մեջ շաքարի ցածր մակարդակի մասին վկայող նշաններ

Irina Abovyan

Գերչակի յուղի բուժիչ գաղտնիքները

Irina Abovyan

Սուրճ խմելու 6 հիմնավոր պատճառ․ 4-րդն ինձ զարմացրեց

Irina Abovyan

Արքայանարինջ․ Գրեթե բոլորի սիրած մրգի օգտակարությունը

Irina Abovyan

Դդմի հյութը՝ կիտրոնով և նարնջով. Անչափ համեղ, օգտակար ըմպելիք

Irina Abovyan