Անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.
- 1 բաժակ կաթ,
- 100 գրամ կարագ
- 1 ձու,
- 2 բաժակ շաքարավազի մեկ երրորդը,
- 1 պտղունց աղ,
- 1 թեյի գդալ վանիլային շաքար,
- 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
- 400 գրամ շաքարի փոշի։
- Դիտեք նաև՝
Պատրաստման եղանակը.
- Նախապես հանեք յուղը սառնարանից, որպեսզի այն փափկի:
- Այն դրեք խորը ամանի մեջ:
- Ավելացրեք շաքարավազ և լավ խառնեք կարագով:
- Ձուն լցրեք նույն ամանի մեջ, ավելացրեք աղ, վանիլային շաքարավազ:
- Լցնել անհրաժեշտ քանակությամբ կաթ և ամեն ինչ լավ հարել մինչև որ ստացվի միատարր զանգված:
- Դրանից հետո նույն ամանի մեջ մաղեք ալյուրը, ավելացրեք փխրեցուցիչը և խմորը հունցեք:
- Խմորը հունցելուց հետո այն գրտնակեք մեկ սանտիմետր հաստությամբ:
- Օգտագործելով սուր եզրերով բաժակ, խմորից կտրեք կլոր կտորներ: Այնուամենայնիվ, Դուք կարող եք կտրել ցանկացած ձևի բլիթներ:
- Ծածկեք ձևամանը յուղաթղթով և զգուշորեն դրեք թխվածքաբլիթները դրա վրա:
- Ջեռոցը տաքացրեք:
- Թխվածքաբլիթով ձևամանը դրեք ջեռոցում և թխեք հարյուր ութսուն աստիճանի ջերմաստիճանում մոտ քսան րոպե: