Առողջություն

Ամեն оր մենք թույն ենք ուտում. Ինչպե՞ս տարբերել ԳՄО-ով հարստացված լոլիկները բնականներից…

Ամեն оր մենք թпւյն ենք ուտում. Ինչպե՞ս տшրբերել ԳՄО-ով հшրստացված լпլիկները բնшկաններից

Չնայած սպառողների դժգոհություններին, բազմաթիվ կորպորացիաներ շարունակում են արտադրել և շուկաներ մատակարարել ԳՄՕ-ով (գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմներ) հարստացված մթերքներ:

Դիտեք նաև՝

Որոշ երկրներ, փորձելով պաշտպանվել ԳՄ մշակաբույսներից, հատուկ մակնշումներ են անում մթերքի վրա:

Հարց: Ինչո՞ւ են ստեղծվել այդ մթերքները: Բանն այն է, որ սկզբնապես այդ մթերքները նախատեսված էին Աֆրիկայի աղքատ երկրների սովյալ բնակիչնրի համար, սակայն նույն այդ երկրները մի քանի տարի առաջ արգելեցին ԳՄՕ-ով մթերքի ներկրումը:

Ինչպես պարզել մթերքում ԳՄՕ-ի առկայությունը

Ցավոք, դա կարող են պարզել միայն հատուկ լաբորատորիաները: Այդուհանդերձ, յուրաքանչյուր գնորդ պետք է իմանա, որ խանութի բոլոր արտադրանքի 40 տոկոսը գենետիկորեն մոդիֆիկացված է: Սակայն դրանք բնականներից տարբերելը շատ հեշտ է՝ նրանք երկար են պահում թարմությունը, դրանց վրա միջատներ չեն հավաքվում, այդ մթերքները հաճախ իդեալական տեսք ունեն:

Եթե տեսնում եք կլոր և փայլուն պոմիդորներ, շրջանցեք դրանք: Բանջարեղենի և մրգերի բնական լինելու վկայությունը նրանց մի քիչ փչացած լինելն է: Բացի այդ՝ կտրելիս ԳՄՕ բանջարեղեններն ու մրգերն ընդհանրապես չեն կորցնում իրենց տեսքն ու հյութ չեն արտազատում:

Կարդացեք նաեվ

Անհավանական արդյունավետ միջոց ոսկրացավերի, հոդացավերի ու մկանացավերի դեմ

Irina Abovyan

Դուք անընդհատ սովվա՞ծ եք, գիրացե՞լ եք, դա հուշում է օրգանիզմում բարձր շաքարի մասին

Irina Abovyan

Նեկտարին. ինչու է այն ավելի օգտակար, քան դեղձը

Irina Abovyan

Ձեռքի բութ մատը և ճկույթը կպցրեք իրար. ջիլ տեսնո՞ւմ եք դաստակի վրա. Ահա, թե ինչ է այն նշանակում…

Irina Abovyan

5 հիվանդություններ, որոնց ամենահզոր թշնամին համարվում է սուրճը, այո՛-այո՛, հասարակ ՍՈՒՐՃԸ

Irina Abovyan

Կրծկալների ազդեցությունը կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման մեջ, կանայք անպայման կարդացեք

Irina Abovyan