Առողջություն

Ովքե՞ր պետք է չուտեն կանաչ խնձոր

Կանաչ խնձորը կարող է հակացուցված լինել ենթաստամոքսային գեղձի բորբոքում եւ լեղուղիների դիսկինեզիա ունեցող մարդկանց, հատկապես սրացման փուլում։ Այսպիսի կարծիք է արտահայտել էնդոկրինոլոգ եւ սննդաբան Տատյանա Բոչարովան։

Նրա խոսքով՝ նշված ախտորոշումներն ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տրվում ընտրել այդ մրգի ավելի քաղցր տեսակները, քերել դրանք կամ էլ եփել ջեռոցում։

Դիտեք նաև՝

Գաստրիտի կամ խոցային հիվանդության դեպքում մասնագետը խորհուրդ է տալիս սահմանափակվել օրական մեկ կանաչ խնձորով։

«Ավելի լավ է, եթե ուտեք այն հիմնական սնունդն ընդունելուց մեկ ժամ հետո, այլ ոչ թե դատարկ ստամոքսին»,- նշել է սննդաբանը։

Չարժե նաեւ մոռանալ, որ խնձորի թթու տեսակները վնասում են ատամների էմալին։ Ուստի այդ մրգի օգտագործումից հետո խորհուրդ է տրվում բերանը ողողել ջրով։

«Առողջ մարդն ավելի լավ է ուտի օրական երկու կանաչ խնձորից ոչ ավելի, հակառակ դեպքում թթուն կարող է բորբոքել լորձաթաղանթը, իսկ որպես կողմնակի էֆեկտ՝ բացել ախորժակը»,- ասել է Բոչարովան, տեղեկացնում է ՌԻԱ «Նովոստի»-ն։

Կարդացեք նաեվ

Ուշադրություն, այս դեղի նույնիսկ 1 հաբը կարող է դառնալ սրտի կաթվածի պատճառ. Չի թույլատրվnւմ օգտագործել հատկապես 25 տարին լրացած մարդկանց. կիսվեք բոլորդ

Irina Abovyan

Յուրահատուկ բաղադրատոմս, որ մաքրում է աղիները, անոթները, կարգավորում նյութափոխանակությունը

Irina Abovyan

Եթե ցանկանում եք կորցնել 3 կգ մեկ շաբաթում, ապա վերցրեք կիտրոն և կոճապղպեղ և կարդացեք այս բաղադրատոմսը

Irina Abovyan

Անանուխը արդյունավետ խոտ է լյարդը մաքրելու համար. Ի դեպ, ընդամենը 2 բաղադրիչ և Ձեր լյարդը կմաքրվի…

Irina Abovyan

Հրաժարվեք ելակից, որի վրա սա կնկատեք

Irina Abovyan

20 մթերք, որոնք «անխղճորեն» այրում են ճարպերը. նիհարելու համար սոված մնալու կարիք չկա

Irina Abovyan